Erősebb, szálkásabb vagyok, mint valaha

2011.04.13. 15:38
Szinte biztos, hogy június 4-én a lengyel Dawid Kostecki ellen lép ringbe Erdei Zsolt, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok, aki sikere esetén legközelebb már újra vb-címért mérkőzhet.

"Kilencvennyolc százalék, hogy lesz meccsem júniusban, de a profi bokszban sok minden előfordulhat" - fogalmazott óvatosan a jövő hónapban 37. életévét betöltő veretlen bokszoló.

Akkor tekinti majd biztosnak a meccset, ha aláírják a szerződést, ugyanakkor mostantól úgy készül, hogy június elején Atlantic Cityben mérkőzik.

"Április 16-a volt a következő meccsem eredeti dátuma, erre is készültem, de szerencsére június 4-re tolódott az időpont. Azért szerencsére, mert áprilisra egy olyan riválissal tudtak volna összehozni, aki hasonló szintet képvisel, mint a novemberi, kenyai ellenfelem. Márpedig nekem komoly céljaim vannak, a ranglistán előre akarok lépni, ehhez pedig komolyabb rivális kell" - mondta Erdei, aki egyéves kihagyás után tavaly ősszel Samson Onyangót győzte le egyhangú pontozással.

Erdei mind a négy nagy szervezet ranglistáján a tízben van, a WBO-nál, ahol korábban világbajnok volt, kötelező kihívó, vagyis első, a WBA-nál harmadik, a WBC-nél negyedik, míg az IBF-nél nyolcadik.

Leendő ellenfeléről nem sokat tud: Dawid Kostecki a WBC-nél második, a WBA-nál ötödik, az IBF-nél negyedik, tehát két listán előzi meg a veretlen magyart.

"Megnéztem a legutóbbi meccséről egy felvételt az interneten. Az alapján nem sok extrát lehet elmondani róla, persze kemény ellenfél lesz, nem is szabad lebecsülnöm, de úgy érzem, meg tudom verni" - mondta a 37 eddigi meccséből 36-szor győztes lengyel öklözőről Erdei.

Kostecki nem nagy névtől kapott ki, utolsó ellenfele viszont az a Nelongo Perez volt, akivel Erdei 2003 végén melegített első címmecsére.

Az amatőrként is világbajnok Erdei kitűnő állapotban van, talán még sosem volt jobb kondiban, erősebb és szálkásabb, mint valaha, ráadásul már most megvan a versenysúlya, jelenleg ugyanis 79 kg.

„Tíz százalék alatt van a zsírszintem, ami az orvosok szerint már egy kicsit alacsony is, persze az erőnléti trénerem mást mond, mindesetre maradjunk annyiban, hogy nagyon jó formában vagyok" - mondta.

A június 4-i mérkőzésig tartó programjáról Erdei egyelőre sok biztosat még nem tud. „Nem tudom mi lesz, de az biztos, hogy el kell kezdenünk a közös munkát Fritz Sdunekkel, így lehet, hogy én megyek majd Hamburgba, és ott készülünk két hetet, de lehet, hogy más lesz a menet. Most a menedzserem nyilván gőzerővel szervezi a programot, hogy minden rendben legyen".

A Kostecki elleni meccs fontos állomása lesz pályafutásának, melyből számításai szerint még egy-másfél év van hátra. "Ha legyőzöm, három világszervezetnél is a ranglista élére kerülök, azaz a következő meccsem már vb-címért megy majd, és jöhet egy igazán nagy ellenfél".