Ha Haye kifekszik, nem lesz majd mentsége

2011.09.13. 07:28

9,5 millió tévénéző előtt verte meg nagyon a lengyel Tomasz Adameket a negyvenéves Vitalij Klicsko, ezzel megtartotta a WBC nehézsúlyú címét. Mind a négy nagy szervezet öve a két Klicskónál van, valamennyi ellenfelüket legyőzték már egyszer.

„Adamek a legjobb félnehézsúlyú, de ide csak felhízott, a felkészülés alatt nagyobb ütéseket kaptam, mint a meccsen. Tudtam, hogy ki fogom ütni, csak azért vagyok csalódott, mert nem azonnali KO-val lett vége” – értékelte a meccset a 107 kilóra visszafogyott 40 éves ukrán.

Vitalijnál természetesen rákérdeztek, hogyan képzeli el a folytatást, mit hoz a jövő, és van-e esélye egy David Haye elleni meccsnek. Emlékeztették rá, hogy az angol egy lábsérülésre fogta a Vlagyimir elleni vereséget. „Ha majd Haye öntudatlanul a padlón fekszik, akkor nem lesz semmilyen mentsége. Ki akarom ütni, mert megsértett korábban” – zárta le a témát Klicsko, de arra nem utalt, hogy adna-e Haye-nek visszavágót, vagy esetleg már el is kezdték a tárgyalásokat.

Vitalij felesége, a háromgyerekes Natalia a Bildben méltatta férjét, aki szerinte gyorsabb, mint valaha. „Hihetetlen férfi a férjem, minden egyes győzelme után jobban és jobban szeretem”.