Haye kiütötte Chisorát, Klicskóra fáj a foga

2012.07.15. 00:05 Módosítva: 2012.07.15. 00:17
Szinte hiánytalanul teljesültek az előzetes elvárások a David Haye-Derek Chisora nehézsúlyú mérkőzésen. A jobb, eszesebb, iskolázottabb, gyorsabb Haye az ötödik menetben padlóztatta a nyers őserőt képviselő Chisorát. Csak azok fanyaloghatnak, akik a szájkarate és a balhé folytatását várták a ringben.

Az előzetes balhénak nyoma sem volt, két szenvtelen, csak magát spannoló sportember lépett a ringbe, amit a West Ham stadionjában állítottak fel. A zuhogó londoni eső sem tántorította el azt a 35 ezer nézőt, aki kíváncsi volt a két fenegyerek mérkőzésére.

Az első menetben Haye nekiugrott Chisorának, pedig utóbbi fegyvere a folyamatos nyomulás. Haye-nek jó oka volt, előzetesen 25 másodperces KO-t ígért, a lendület azonban túl sok tiszta találathoz nem vezetett. Az ütésálló Chisorának meg sem kottyant, csak ment előre leszegett fejjel, és fogta Haye derekát.

A második menetben sem nagyon változott a felállás, Haye hagyta jönni Chisorát, de ügyesen elhajolt az ütései elől, elővette a játékos bunyót, felkínálta a fejét, de csak luftot üthetett ellenfele. A menet végére azért valamit elővehettek a korábbi háborúskodásból, mert Chisora nem állhatta meg, hogy be ne szóljon.

A harmadik menetben Chisora tempót váltott, sarokba terelte Haye-t, testre egyre több tiszta találatot vitt be, közben szigorúan tartotta a feje előtt a fedezéket. Az utolsó percre azonban mindketten kinyíltak, és gyors ütésváltással felpörgették a meccset. Megrendíteni egyikük sem tudta a másikat, de Chisora a gongszó után azért emberkedett, testtel leütközte Haye-t.

A negyedik menetben látszódott leginkább a két bokszoló között technikai különbség. Haye villámgyors ütéseivel fejre szúrt Chisora kesztyűi között, amire nem nagyon talált ellenszert az ellenfele. Sőt, egymás után két tiszta kombinációt is mért a fejére Haye. Chisora érezte, hogy így hamar vége lehet, ezért megindult. Lerohanással próbálkozott, de lecsúsztak az ütései, bár néhány iskolázatlan taglót mért Haye testére és fejére. Ezután kicsit lelassult mindkét bokszoló, de az ötödik menetben Haye ismét a játékos, incselkedő stílusát vette elő.

Derékből szemtelenül elhajolt az ütések elől, és rendre jól kontrázott a balegyeneseivel. De nem ezek rengették meg Chisorát, hanem egy jól elhelyezett jobb horog. A bíró számolt, de mehetett tovább küzdelem, bár látszott a KO-zott bokszoló mindent megpróbál azért, hogy a menetből hátralévő fél percet kihúzza. Kapaszkodott, fogott, de Haye kihasználta az első lehetőségét, mikor megszabadult ellenfelétől, újra padlóztatta. Bár Chisora még felállt, a mérkőzésvezető beszüntette a meccset.

A balhés előzmények után pedig kicsit furcsa volt látni, hogy a két faragatlan ősellenség mosolyogva beszélget a mérkőzés után.

Haye-nek a győzelem visszautat is jelenthet a nehézsúly legjobbjai közé, bár ő folyamatosan azt hajtogatja, csak Vitalij Klicsko lehet az ellenfele.