Szilárda
-4 °C
3 °C

130 bokszoló indul az országos bajnokságon

2014.12.01. 13:11

Szerdán mintegy 40 klub 130 versenyzőjének részvételével kezdődik meg Kecskeméten a férfi ökölvívó országos bajnokság, amelynek döntőit szombaton rendezik, írja az MTI.

Kovács László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint különösen a felsőbb súlycsoportokban lesz népes a mezőny, még a +91 kilóba is 18 nevezés érkezett. A szakember úgy véli, a verseny azért is fontos lesz, mert megmutatja, hogy a legjobbak hol tartanak a felkészülésben a kiemelt jelentőségű 2015-ös év előtt. Jövőre ugyanis három jelentős világversenyt is rendeznek, Európa-bajnokságot, Európa-játékokat és az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot.

Várhatóan komoly presztízsmeccsek is lesznek, ezek közül is kiemelkedhet 75 kilogrammban az olimpiai ötödik, Eb-harmadik Harcsa Zoltán és a 2010-ben 69 kilóban Eb-győztes Bacskai Balázs összecsapása. Tavaly Bacskai közvetlenül súlycsoportváltása után meg tudta nyerni a Harcsa elleni finálét, most azonban Szántó Imre - már a Ferencváros színeiben versenyző - tanítványa egyértelműen a visszavágásra készül. Szintén érdekes csatát hozhat 60 kilóban a címvédő, többszörös Eb-bronzérmes Varga Miklós és Gálos Roland csatája vagy 81 kilóban Hámori Ádám és Harcsa Norbert meccse, természetesen csak akkor, ha az esélyeknek megfelelően minden favorit bejut a döntőbe.

Az ob első három napján, szerdán, csütörtökön és pénteken is 16.00 órakor kezdődik a program a Messzi István Sportcsarnokban, míg a szombati finálék 13.00 órától kezdődnek. A döntőket a Sport TV élőben közvetíti.

A hétfői sajtóeseményen Csötönyi Sándor és Papp László, Debrecen polgármestere aláírták a februári, 59. Bocskai István nemzetközi emlékverseny szerződését. Magyarország legrangosabb, Európában is komoly ranggal rendelkező férfi amatőr viadalával kapcsolatban a városvezető jelezte, hogy komoly érték Debrecen számára, és a jövője biztosítva van. A versenyen ezúttal is erős mezőny várható, Csötönyi Sándor ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy az érdeklődés jelentős, és úgy tűnik, a kínai válogatott is eljön.