Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Háromszor padlóztattak az exvilágbajnokot, befejezheti

2018.05.06. 12:50

A korábban két súlycsoportban is világbajnok David Haye-t háromszor is padlóztatta Tony Bellew, mielőtt kihirdették KO-győzelmét az ötödik menetben. Haye-nek ez a vereség könnyen a karrierje végét is jelentheti. 

A két brit nehézsúlyú tavaly márciusban bunyózott először egymással, az a meccs is Bellew győzelmével ért véget. Haye Achillese megsérült az ötödik menetben, így nem tudott teljes értékű ellenfél lenni, hiába próbálkozott és állt ellen a rohamoknak. Végül az edzője dobta be a törölközőt a 11. menetben. Kézenfekvő volt, hogy ezek után újra megküzd egymással a két bunyós. 

A 37 éves Haye több mint 15 éves profi karrierrel a háta mögött akart még egy nagy dobást, Bellew legyőzésével kerülhetett volna újra jó helyzetbe, a cirkáló- és nehézsúlyban is világbajnoki övét szerző bokszoló.

A meccsen mindkét fél nyílt bunyót vállalt fel, ebből Bellew jött ki jobban a második menettől kezdve. Haye a szokásos, leengedett kezű hergelést is bevetette, de nem tudta kizökkenteni ellenfelét. Bellew a harmadik menetben egy balhorog- jobb egyenes ütéskombinációval a padlóra is küldte Haye-t. A számolás után folytatták a küzdelmet, de nem sokkal később Haye újra a padlón volt, akinek a lába is megsérülhetett.

Bellew az ötödik menetben fejezte be a küzdelmet, Haye egy balhorogtól került a földre, a számolás után tudta folytatni, de érezhetően megroggyant. Bellew rá is ment, és a köteleknél megsorozta. A mérkőzésvezető ezután szüntette be a meccset és hirdette ki a technikai KO-t.

Haye korábban azt nyilatkozta, hogy ha kikap, akkor befejezi a pályafutását. A meccs után erre nem utalt, de címekért már aligha bokszolhat, ha folytatja is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?