Tour Down Under: spanyol siker az 5. szakaszon

2010.01.23. 10:30

Az ausztrál körverseny utolsó előtti etapját izgalmas verseny végén a spanyol Luis León Sánchez nyerte, aki így az összetettben 11 másodpercre megközelítette az élen álló André Greipelt.

A világbajnok és hazai pályán versenyző Cadel Evans 20 km-rel a  vége előtt a szakasz második komolyabb emekedőjén támadásba lendült, felrázva ezzel az egész mezőnyt. Evanst Alejandro Valverde és csapattársa Luis León Sánchez, valamint a francia Peter Sagan is követte. 4km-rel a vége előtt úgy tűnt, hogy az ausztrál átveheti majd a vezetést összetettben, de a mezőny André Greipel csapatával, a Columbiával az élen nagyon rákapcsolt, és nem hagyták jobban elmenni a szökevényeket. Sánchez az utolsó kilométeren óriásit sprintelve elvitte a szakaszgyőzelmet, és Greipel végül is megőrizte a vezető helyét összetettben. Vasárnap egy mindössze 50km-es szakasszal zárul az idei tour Down Under.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!