Andy Schlecknek továbbra sincs szerencséje

2010.03.24. 14:24 Módosítva: 2010.03.24. 14:40

A tavalyi Tour-második Andy Schleck felkészülése továbbra sem halad jól, a luxemburgi kerekesnek gyomorproblémák miatt fel kellett adnia kedden a Katalán körversenyt. Csalódott, de még mindig a Tour-győzelem a fő célja.

"Nagyon csalódott vagyok, hogy vissza kellett lépnem a Katalán körversenytől, már a Milánó-San Remo előtt is volt probléma a gyomrommal. Beláttam, hogy el kell fogadnom ezt a helyzetet, de optimista vagyok a következő versenyekkel kapcsolatban. A fő célkitűzéseim nem változtak" - üzente Andy Schleck a twitteren.

Andy Schleck nyerni megy az idei Tourra

A 24 éves luxemburgi Alberto Contador egyik legnagyobb ellenfele lehet a Tour-győzelemért, de idén nem ez a mostani betegsége az első probléma, ami hátráltatja a felkészülését. Decemberben a térdével voltak gondjai - mert elüttte egy autó -, és bár az edzésmunkából nem esett ki különösebben, a februári Mallorcai versenyt fájdalmai miatt nem vállalta be.

Végül március elején, a Giro del Friulin indult először, majd ott volt a Strade Bianche-n és a Tirreno-Adriaticón is. A múlt szombati Milánó-San Rémón is rajthoz állt, de nem ment végig a 298 km-es távon. A Katalán körversenyen az első szakaszt, a 3,6 km-es prológot még teljesítette - 131. volt 27 másodperc hátránnyal -, de a második etapon már nem állt rajthoz. Egyelőre kétséges, hogy milyen formában lesz az áprilisi klasszikusokon, amelyeken szintén szeretne jól szerepelni.