Cadel Evans: Mindenki nagyon ideges volt

2010.05.10. 09:26 Módosítva: 2010.05.10. 09:28

A Giro d'Itália 2. szakaszán rengeteg volt a bukás, a szakaszgyőztes Tyler Farrar sem úszta meg. Wiggins elvesztette a rózsaszín trikót Cadel Evansszel szemben, és Carlos Sastre is újabb másodperceket szedett össze. Hétfőn az utolsó hollandiai szakaszon az oldalszél okozhat problémát.

"Ez volt az egyik legdurvábban veszélyes szakasz, amelyet életemben láttam. Ezek az utak inkább a klasszikus versenyekre valók. Sok versenyző ideges volt, túlzottan is ideges. Ilyen körülmények között a tapasztalat legalább annyit számít, mint a szerencse" - nyilatkozta a cyclingnews.com-nak a szakasz után Cadel Evans, aki az utolsó bukásnál elől tudott maradni, és átvette a rózsaszín trikót Bradley Wigginstől.

Evans, aki az összetett verseny egyik nagy esélyese, 2002 után először ölthette magára a rózsaszín mezt, de mint mondta, még túl korai lenne megvédenie a végéig. Különösen, mivel sík szakaszok jönnek, és az előnye mindössze 1 másodperc a vasárnapi győztes Tyler Farrarral szemben.

giro

"Fantasztikus érzés, hogy nyerni tudtam. Egészen különleges" - nyilatkozta boldogan a győztes Farrar, aki első Giro-szakaszgyőzelmét aratta. A bukásokkal kapcsolatban ő úgy fogalmazott, a háromhetes körversenyeken az első néhány nap mindig ideges, nincs mit tenni, oda kell figyelni. "A kerékpárveseny már csak ilyen". A legtöbben megúszták karcolásokkal, könnyebb sérülésekkel, de Evans egyik csapattársa, Martin Kohler feladta a versenyt.

A nyitószakasz nyertese, Bradley Wiggins is benne volt egy 30-40 főt érintő bukásban, de nem esett baja. Ezt követően még felért a mezőnyre, de az utolsó bukásnál szétszakadt a sor, és Sastréhoz hasonlóan több mint, fél perc hátránnyal ért a célba.

"Nagy kár, mert végig jó pozícióban voltam, de 7 km-rel a vége előtt pont a mezőny elején történt egy újabb bukás, amibe én is belekeveredtem. Nagyon gyors szakasz volt rengeteg kanyarral, terelőszigettel és veszélyes részekkel, így végig elől kellett lenni" - mondta a Sastre, aki két szakasz után 57 másodperc hátránnyal áll összetettben. Ezzel még nem szálltak el esélyei a végső győzelem szempontjából, de nem ilyen kezdésről álmodott a spanyol klasszis.

Hétfőn az Amszterdam és Middelburg közti 209 km-es etap következik, az utolsó hollandiai szakasza az idei Girónak.