Contador: A tisztaság mintaképe vagyok

2011.01.28. 20:34

A Spanyol Kerékpáros Szövetség (RFEC) egyéves eltiltást szabott ki a még háromszoros Tour de France bajnoknak. Alberto Contador most szólalt meg először, fellebbezni fog az ítélet ellen, de ha nem fogadják el, 2010-es Tour győzelmét is elveszik.

  "Mindent meg fogok tenni, hogy bizonyítsam ártatlanságomat. A büntetés nem fair. Contador továbbra is kitart azon állítása mellett, hogy a klenbuterol nevű szer véletlen folytán került a szervezetébe.

“Sohasem doppingoltam. Azt hiszem, én vagyok a tisztaság egyik példája, mintaképe. Eddig hittem az ellenőrzés rendszerében, de többé már nem teszem ezt. Az egyetlen hiba, amit elkövettem, hogy ettem a klenbuterollal szennyezett húsból. Több mint 500-szor ellenőriztek életemben, hol a saját házamban, hol a születésnapomon, volt, hogy egy moziból is kihívtak, de nem ellenkeztem. Bíztam az ellenőrzési rendszerben, de a rendszer már idejét múlt és lejárt" - mondta mallorcai sajtótájékoztatóján Contador.

A bringás az egész ellene folytatott eljárást kifogásolta, az ügy nyilvánossága miatt sok szenvedésen kellett keresztülmennie. Elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy sokszor az újságokból előbb értesült, hogyan döntenek doppingügyében, mint a szövetségtől.

Contador korábbi állításával szemben kijelentette, hogy akkor sem fog felhagyni a sporttal, ha eltiltják.

Jelenleg a Saxo Bank csapatával edzőtáborozik Mallorcán. A csapatvezetője Bjarne Riis egyelőre nem hajlandó lemondani Contadorról. Míg nem hozzák meg a végső ítéletet, mindent csak spekulációnak tart, de kénytelen lesz arra is felkészülni, hogy Contador nélkül csinálja végig a szezont a Saxo Bank.