Törtek a csontok a Tour 3. szakaszán

2012.07.04. 12:05

A Tour de France harmadik szakaszán több bukás is megrostálta a mezőnyt. Kulcs-, csípő- és sípcsont is tört. Többen feladni kényszerültek a versenyt. A favorit Wiggins értékes emberét veszítette.

A keddi szakaszon egymást érték a balesetek, szűk utakon tekert a mezőny, a kerékpárosok a Tour elején mindig feszültek, ezért is gyakoriak az ütközések. A céltól harminc kilométerre volt a legnagyobb tömegbaleset, Simon Gerrans próbálta kikerülni az összetorlódott bringásokat, de szerencsétlenül járt, az utat szegélyező szögesdrótkerítésre csavarodott fel. A tavaly a zöld trikót is viselő José Joaquín Rojas is ezen a szűk szakaszon bukott, eltört a bal kulcscsontja, nem fejezte be a szakaszt.

A egyik legnagyobb favorit, az sky-os Bradley Wiggins sem járt jól, igaz, ő a hajrá előtt bukásban nem sérült meg, de egy fontos segítőjét veszítette el. A táv 140 kilométernél Kansztancin Sziocou bukott, nem tudta folytatni a versenyt, mint később kiderült, eltört a sípcsontja. Az egyik húzóemberét veszített Sky így már csak nyolc fővel teker, a hegyi szakaszokon, amikor a sárga trikóért kell dolgozni, megmutatkozhat Sziocou hiánya. Bár a csapatvezetőjük, Sean Yates azt mondta, nem változtatnak a taktikájukon, az időfutamokra építenek, és segítőkkel is bírni fogják, ha kell, Mark Cavendish lesz majd a vízhordó.

Maarten Tjallingii is elesett, de hősiesen, 40 kilométert tekert törött csípőcsonttal, több mint tíz perccel a győztes mögött, de teljesítette a szakaszt.

Tom Danielson a vállán sérült meg, ő sem biztos, hogy folytatja majd a negyedik szakaszon. Pablo Urtasun is bukott, enyhe agyrázkódást szenvedett, de még ő is kerékpározott 50 kilométert. A katyusás Giampaolo Caruso is elesett a mezőnyben, nem mindennapi sérülést szenvedett, egyik társa lánckereke vágta meg a mellkasát, a szegycsontja és a bordája is zúzódott.