Rollandé a királyetap, Froome félelmetes

2012.07.12. 13:16

A Tour de France 11. szakasza az eddigi legnehezebb volt, Pierre Rolland szökésből nyert a két kétezres csúcsot is magába foglaló etapon. A sárga trikós Wigginsen közvetlen ellenfelei nem tudtak hozni egy másodpercet sem. Az utolsó pár kilométerre ő is elfáradt, az összetett harmadik helyén álló segítője, Froome viszont hihetetlen erőket mozgósított. Rászóltak, hogy várja meg csapatkapitányát.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A fehér trikós Tejay van Garderen (BMC) szakasza rögtön egy defekttel indult, de már sikerült utolérnie a mezőnyt.

  • Elkezdődött a lassú rajt, a mezőny Albertville-n keresztül kerekezve várja, hogy nekivághassanak a mai 149.5 kilométer hosszú szakasznak.

  • A Tour 11. szakasza a 149,5 kilométerével az egyik legrövidebb, de ugyanakkor a legkeményebb is. Az Alpokban Albertville és La Toussuire - Les Sybelles között kijelölt etapon szinte nem is mennek síkon a kerékpárosok. Négy hegycsúcsot kell megmászniuk, köztük két 2000 méter feletti magasságút is. A cél is 1700 méter magasan lesz. A királyetapon nagy küzdelem várható a sárga trikóért, Bradley Wigginst biztosan megtámadják, bár ő és csapattársa, Froome is nagyon erős volt a szombati hegyi befutón. A belga Jurgen Van Den Broeck majdnem öt perccel van lemaradva, de ígérte, a hegyeken megpróbálja lefaragni a hátrányát, ahogy szerdán, most is ott kísérletezhet.

    A nehéz hegyi szakaszok általában a szökéseknek is kedveznek, de többnyire csak az összetettben veszélytelen versenyzőket engedik el a favoritok. Nem lenne meglepő, ha a szerdán szökésből nyerő Voeckler ismét benne lenne egy elmenésben, már csak azért is, hogy megvédje a tegnap megszerzett hegyi trikóját, és ő haladjon át először az első csúcson. Az igazi nagy csata azonban valószínűleg csak az utolsó hegyen lesz.