Armstrongnak nem kellenek a sárga trikók

2012.12.29. 09:36

Lance Amstrong végleg búcsút mondhat 1998 augusztus elseje óta szerzett címeinek, a doppingvádak miatt eltiltott kerékpáros nem élt az utolsó esélyével, nem fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS).

Csütörtök volt az utolsó határidő Armstrong és jogi képviselői számára, hogy szót emeljenek a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) határozata ellen. Az UCI december 6-án értesítette Armstrongot, hogy a szabályok értelmében három hete van a CAS elé vinni az ügyet, hogy a bíróságon próblja visszaszerezni többek között hét Tour de France-győzelmét is.

Korábbi csapattársa, az ellene tanúskodó Tyler Hamilton úgy vélte, hogy Armstrong vissza fog vágni, és ugyan hallgat, de megtámadja majd a végzést.

Nem lett igaza, Armstrong hiába bukott el mindent, az eredményei mellett szponzorainak és szurkolóinak jelentős részétől, valamint a megbecsüléstől is búcsúzhatott, de nem harcol a bíróságon. Ezt már nyáron is előrevetítette, mikor közölte, hogy boszorkányüldözésnek tartja az ellene folyó eljárást, és ezért nem is hajlandó foglalkozni vele.

A kerékpáros Twitteréről már régen törölte a hétszeres Tour-győztes címkét, bár önelégülten azért fotóztatta magát a sárga trikókkal. Magát egyszerű családapaként mutatja be, aki szabadidejében sokat úszik, kerékpározik, fut és golfozik.