Fejre eshetett volna, de inkább szaladt

2014.09.19. 11:56

A Tour of Britain már vasárnap véget ért, Dylan van Baarle (Garmin-Sharp) nyerte, de a napokban tűntek fel olyan szurkolói videók, amelyek más szögből mutatnak meg bukásokat, mint a hivatalos közvetítés.

Ben Swift (Sky) az egyik szakaszon úgy bukott, hogy nem is bukott, erről posztolt egy amatőr felvételt csapattársa, Geraint Thomas. A brit kerékpáros remek reakcióidővel és furcsa technikával védte ki sikeresen az esést. A bolyban előtte egy Bardiani-CFS-versenyző bukott. A közvetlenül mögötte haladó Swift kereke hirtelen lefékeződött a földön fekvő bringásban. Már emelkedett is a hátsó kerék, de Swift nem bukott át a kormányon, hanem hihetetlen ütemérzékkel lábbal előre leugrott, és lendületből továbbszaladt. Aztán visszasétált kerékpárjához.

Biciklis baleset

Tao Geoghegan Hart nem volt ilyen szerencsés, hogy lábra érkezzen, de azért ő is be tudta fejezni a versenyt. Az utolsó szakaszon a mezőny előtt hajtott, de az egyik kanyarba túl gyorsan ment be, rá is fékezett, de ezzel csak az érte el, hogy óriási sebességgel belerepült a korlátba.

TOB2014 crash on last bend