Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

Egy nő odavert volna a Tour-mezőnynek a brutális hegyen

2017.07.21. 12:46

Egy bringás nő, Annemiek van Vleuten szinte a teljes férfi Tour de France-mezőnynél gyorsabban tekert fel a csütörtöki szakasz brutális hegyére, a 2360 méteres Izoard-ra. 

A Tour de France-szal párhuzamosan, nőknek rendeznek egy kétszakaszos La Course nevű versenyt is. Az első etapon az Alpokban lévő Izoard-ra néhány órával korábban másztak fel, mint a Tour mezőnye. 

A győzelmet a Van Vleuten (Orica-Scott) bringása szerezte meg a nagyon nehéz emelkedőn, a záró 5 kilométeren robbantott és hagyta ott a többieket. 

A Strava-ra feltöltött adatok alapján a férfiak mezőnyében is elég jó lehetett volna, csak a szakaszgyőztes Warren Barguil és a harmadik Romain Bardet tekert nála jobb időt az Izoard utolsó szakaszán, írja a Cyclingweekly.

Ez elég megdöbbentőnek tűnik, de mindjárt hozzá is kell tenni, hogy a férfiak jóval hosszabb távot tekertek, és hát nem is mindegyik Tour-induló osztja meg az adatait. Többek közt a sárga trikó Chris Froome sem teszi nyilvánossá.

Az azonban biztos, hogy több top 30-as kerékpárost megelőzött volna, például Damiano Carusót, Tiesjt Benootot és Alekszej Lucenkót is.