Jenő
-3 °C
6 °C

Az utolsó pillanatban menekült meg a bringaverseny önkéntese a gázolástól

2018.05.07. 13:24

A Tour de Yorkshire nevű, nem túl nagy múltú kerékpárverseny óriási siker volt, közel hárommillióan tolongtak Angliában az utak mellett, de nem sokon múlt, hogy egy baleset beárnyékolja mindezt.

Az utolsó, vasárnapi szakaszon egy leedsi önkéntes élete került veszélybe. Philip Sullivan egy terelőszigetnél állt és integetett zászlójával, hogy felhívja a versenyzők figyelmét az útelemre. A bringásoknak eszükbe sem jutott arra menni, de a csapatokat kisérő autók elég vadul mentek ebben a kanyarban.

Az Astana sofőrje nem is vette időben észre Sullivant, vészesen közelített felé. Fékezni már nem volt idő, a kísérőautó telibe is találta a szigetet és a rajta lévő jelzőtáblát. Az önkéntes észlelte, hogy baj van, az utolsó pillanatban elugrott onnan és így sértetlenül úszta meg. 

Az Astana utólag elnézést is kért. „Nagyon sajnáljuk azt az incidenst, ami a csapatkocsinkkal történt. Az autót vezető sportigazgatónk kapcsolatba lépett a versenyszervezővel, hogy elküldhessük a bocsánatkérésünket. Az útirányítóval is megpróbáltunk kapcsolatba lépni. Sajnáljuk, és azt akarjuk, hogy többé ne történhessen ilyen."

A négyszakaszos versenyt a BMC kerékpárosa, Greg Van Avermaet nyerte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?