Erzsébet
1 °C
4 °C

A palánkra szorították, de így sem lehetett lesprintelni Vivianit

2018.05.06. 18:12

Elia Viviani a legerősebb sprinter most a Giro d'Italián, a Quick-Step bringása szombat után vasárnap is szakaszt nyert. Az eilati mezőnyhajrában sem volt egyszerű dolga, ki kellett könyökölnie a győzelmet. 

A Giro harmadik, egyben utolsó szakaszát rendezték meg Izraelben, keddtől már Olaszországban, Szicíliában teker majd a mezőnyt. A vasárnapi etap 229 kilométerén túl sok emelkedő nem volt, de a mezőnynek keresztül kellett vágnia magát a Negev-sivatagon, ahol az időnként keresztbe fújó szél azért megdolgoztatta a bringásokat. 

Szökevényeknek nem lehetett esélye, a szakasz profilja a sprintereknek és a mezőnyhajrának kedvezett. A sprinterek csapatai hajtották is a mezőnyt, hátszélben időnként 70-80 km/h-s tempóval is tekertek.

Az utolsó kilométereken a Bora-Hansgrohe próbált meg irányítani, és úgy tűnt, hogy a végső hajrát megindító Sam Bennett meg is tudja szerezni a győzelmet a csapatnak, de Viviani ellen nem volt esélye, még úgy sem, hogy az ellenfelét fokozatosan a pálya széli kordon felé szorította. Vivani ügyesen visszakönyökölt, és még egy tempóvesztéssel együtt is újra fel tudott gyorsulni. Neki volt a legjobb a végsebessége, Sacha Modolo jött be a második helyen, Benett csak a harmadik lett.

Eredmények:

3. szakasz, Be'er-Sheva - Eilat, 229 km:
1. Elia Viviani (olasz, Quick-Step Floors) 3:02:09 óra
2. Sacha Modolo (olasz, Team EF), azonos idővel
3. Sam Bennett (ír, Bora) a.i.

    Az összetett élcsoportja:
1. Rohan Dennis (ausztrál, BMC) 9:05:30 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1 mp hátrány
3. Jose Goncalves (portugál, Katyusa) 13 mp hátrány

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?