Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berepültem az erdőbe, és egy sziklához csaptam a fenekemet

000 17X4D8
2018.07.26. 11:38

Nagyot bukott Peter Sagan a Tour de France 17. szakaszán, de megúszta kisebb sérülésekkel és folytatja a versenyt a szlovák világbajnok. Ha eljut a párizsi célig, övé lesz a pontverseny győztesének járó zöld trikó.

Sagan az egész mezőny egyik legtechnikásabb kerékpárosa, szinte sosem bukik, a Pireneusok egyik lejtmenetében viszont most elesett.

„Egy kanyarban buktam, az ívben hibáztam. Gyors kanyarnak tűnt, de aztán a kelleténél többet mentem jobbra. Fékeztem, de már nem volt elég. Aztán berepültem az erdőbe és a nagy sziklához csaptam a fenekemet" – nyilatkozta a szakasz után Sagan.

A bukás után visszaült a kerékpárjára és még a limitidőn belül célba ért, 26 percet kapott az etapgyőztes Nairo Quintanától. Megkérdezték, folytatja-e.

000 17X429

„Nagyon könnyű lenne most csak úgy hazamenni, de két vagy három nappal Párizs előtt nem teszem. Szörnyű lenne. Van néhány horzsolásom és bevertem a farizmomat, de remélem egy-két nap múlva jobb lesz már." – idézte a bringást a Cyclingnews.

Sagant röntgenre is elvitték, törése nincs, de a csapat csütörtökön dönt majd arról, versenyben tartja-e a zöld trikóst. A szlovák már kedden megnyerte a pontversenyt, behozhatatlan az előnye, de Párizsig el kell jutnia.

Csütörtökön egy viszonylag könnyű szakasz vár a mezőnyre, Sagannak előnyös mezőnyhajrá várható, de kétséges, hogy ilyen állapotban ott lesz-e az élen.