A koronavírus a Girónak is árthat

2020.02.26. 21:24

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerint a koronavírus észak-olaszországi terjedése miatt veszélybe került a Milánó-Sanremo klasszikus egynapos viadal megrendezése, ugyanakkor egyelőre megjósolhatatlannak nevezte, hogy mi lesz az idei Giro d'Italia sorsa, amely a tervek szerint május 9-én Budapesten rajtol.

    

Az öt legnagyobb egynapos viadalból az elsőt március 21-én rendeznék, a szervezők tájékoztatása szerint nagy esély van arra, hogy elmarad, de a kevesebb mint három hónap múlva rajtoló Giro szervezői is hasonló problémával nézhetnek szembe. 

"Jelenleg középtávon megjósolhatatlan, hogy az országban meg lehet-e tartani a versenyeket, vagy törölni kell azokat. Rövid távon viszont már múlt héten megszülettek az első döntések, amelyek törölték, vagy elhalasztották az eseményeket, hogy ezzel is csökkentsék a koronavírus terjedésének esélyét" - olvasható az UCI közleményében.

Az év első háromhetes körversenye május 9-én budapesti időfutammal veszi kezdetét, majd a Budapest-Győr és a Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszra kerül sor. Ezt után Szicíliában, majd Észak-Olaszországban, a fertőzések gócpontjában folytatódhat a Giro. 

A kínai Vuhanból induló járvány Európában Olaszországot sújtja leginkább, már elérte a 400-at a fertőzöttek száma, közülük tizenketten haltak meg. A koronavírus miatt az olasz kormány hat tartományban minden sporteseményt felfüggesztett, míg a futballbajnokság érintett területeken lévő mérkőzéseit zárt kapuk mögött kell lejátszani. (MTI/Index)