Folytatja a magyar körversenyt bukása után a Tour- és Giro-győztes bringás

bernal
2023.05.11. 11:07
Rajthoz állhat csütörtökön Egan Bernal, aki szerdán bukásban volt érintett a nyitóetap hajrájában a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen – írja az MTI.

A Szentgotthárd környéki 168 kilométeres etap sprintbefutóval zárult, egy kilométerrel a cél előtt bukás szakította szét a mezőnyt, ebben került földre az összetett legnagyobb esélyesei közé sorolt Tour de France- és Giro dItalia-győztes kolumbiai Bernal is.

Csapata, az Ineos Grenadiers szerda késő este Twitteren tette közzé, hogy a versenyző zúzódásai ellenére ott lehet csütörtökön a második szakasz rajtjánál. Az istálló ausztrál bajnoka, az enyhe agyrázkódás tüneteit mutató Luke Plapp számára viszont véget ért a Tour de Hongrie, rá pihenőidőszak és orvosi megfigyelés vár az Ineos Grenadiers ilyen esetekben alkalmazott protokollja alapján, mielőtt visszatérhetne a versenyzéshez.

Az immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó magyar körverseny csütörtökön újabb sík etappal folytatódik: Zalaegerszeg és Keszthely között 175 kilométer, illetve 923 méter szintemelkedés leküzdése vár a mezőnyre.

(Borítókép: MTI/Katona Tibor)