,,Érett vagyok a világbajnoki címre"

2000.06.05. 21:42
David Coulthard a fent idézett állítással kezdte tegnapi, az ő győzelmével véget ért Monacoi Nagydíj utáni nyilatkozatát. ,,Eddigi karrierem legszebb diadalát arattam ma. Úgy érzem mindenem megvan ahhoz, hogy világbajnok legyek. Őszintén bevallom, nem vagyok szomorú az ellenfeleim balszerencséje miatt, leginkább azért, mert a múltban velem is történtek hasonló dolgok.
Ma még élvezem a győzelmet, holnaptól azonban folytatom az erőnléti edzéseket, hogy továbbra is a maximumot nyújthassam." - fejezte ki elégedettségét a McLaren pilótája. Coulthard egyébként Jackie Stewart óta az első brit, aki Monacóban győzni tudott.

Coulthard, Jackie Stewart óta az első brit, aki Monacóban győzni tudott
A skót pilóta szavai azt tükrözik, hogy most már önmagát tekinti Michael Schumacher legnagyobb riválisának a világbajnoki titulusért folytatott küzdelemben. Schumi azonban ezt másképp látja: ,,Kár, hogy tíz biztos pontot elveszítettem, de legalább a balszerencsémet az első számú ellenfelem, aki csak egy pontot szerzett, nem tudta kihasználni. Igaz egy kicsit csalódott vagyok, de a pontversenyben még mindig megnyugtató előnnyel vezetek."

Mint tudjuk a hatodik, azaz egyetlen egységet érő helyen Hakkinen ért célba...

A német Ferrari pilóta kiállásának okáról a csapatfőnök Jean Todt számolt be: ,,Michael kiesését valószínűleg a bal hátsó kerékfelfüggesztés törése okozta. Ilyen probléma eddig a mi csapatunkban nem fordult elő. Egyébként a hiba Barrichello autóján is megjelent, a brazilnak ezért kellett lassítania a futam vége felé. A telemetrián már a verseny közben láttuk, hogy valami nincs rendben, de még mindig nem tudjuk, mi okozhatta a gondot. Egy biztos: Fioranóban darabokra szedjük a kocsikat."

A mcLarenes Hakkinen műszaki defektjét, mely a harminchatodik körben a depóba kényszerítette, Adrian Newey, az istálló főkonstruktőre elemezte: ,,Mika autójában egy, a fékek működéséért felelős érzékelő hibásodott meg, ám ezt a boxban sikerült megjavítanunk. Néhány körrel a befejezés előtt azonban két sebességi fokozatot is elvesztett, s ez ellen már tehetetlenek voltunk." Bátyjához hasonlóan Ralf Schumachernek is szerencsétlen napja volt, a Williams első számú pilótája a rettegett Saint Devote kanyarban szenvedett balesetet. Az ütközés során a német pilóta meg is sérült, s kórházi ápolásra szorult. A versenyzőt mentőautóval szállították el a pályáról. Ralf fájdalmas arckifejezését látva mindenki törésre gondolt, szerencsére azonban az eset nem volt ilyen súlyos: a kis Schumi bal lábszárán csak a bőr szakadt fel, melyet az ápolók néhány perc alatt összevarrtak. Ennek az ügynek tehát nagyobb volt a füstje, mint a lángja, ám Ralfnak még így is ki kell hagynia a jövő heti monzai tesztelést. A két hét múlva esedékes Kanadai Nagydíjon azonban biztosan indulni fog.

Nézzük, hogyan reagált a sajtó a Monte Carlóban történtekre:

La Gazzetta dello Sport: ,,Schumacher fekete napja"

Tuttosport: ,,Schumi, micsoda pech!"

,,Átkozott pole pozíció"- hirdeti főcímében a La Reppubblica, hiszen a tavalyi Magyar Nagydíj óta nem győzött a futamon az első rajt kockát megszerző pilóta.

Daily Express: ,,Monaco hercege, David Coulthard! A skót előre tört, Schumi azonban még mindig messze van."

,,Schumi keresztül néz Coulthardon" - írja a Daily Mail, hiszen a kétszeres német világelső még mindig a finnt, s nem a skótot tekinti legveszélyesebb konkurensének.