Baumgartner nem száguldozhat az Andrássy úton

2004.02.13. 16:06
A vasárnapi budapesti Forma-1-es bemutató nem marad el, csak egy kicsit lerövidül. Baumgartner az Andrássy úton nem, a Kós Károly sétányon viszont száguldozhat a kétüléses Minardival. A kocsi minimális sebessége 120 kilométer, ezért a rendőrség csak az utóbbi helyszínen vállalta az esemény biztosítását. Összesen nyolc vendég próbálhatja ki a kocsit Baumgartner mögött.
Csütörtökön megérkezett Budapestre a Minardi két kamionja, mellyel a csapat a kétüléses Forma-1-es autóit szállította a fővárosba a vasárnapi Baumgartner-bemutatóra. (A két gép egyike péntek déltől szombat estig közelről is megtekinthető a Hotel Intercontinental előtt.)

Túl gyors az autó

'Közlekedési okok' miatt rövidült le az útvonal
A Minardi bemutató útvonala eredetileg az Andrássy úton át vezetett volna, de pénteken internetes honlapján a következő közleményt adta ki a BRFK kommunikációs osztálya: "Az Ostermann Kereskedelmi Kft. lezárhatja 2004. február 15-e 12 órától 2004. február 15-e 16 óráig a Budapest XIV., Kós Károly sétányt a Hermina út és Hősök tere között".
Kérdésünkre, hogy miért nem lehet lezárni az Andrássy utat is, a BRFK ügyeletes szóvivóje úgy válaszolt, "közlekedési okokból úgy döntött a főkapitányság, hogy csak a Kós Károly sétányon engedélyezi a bemutatót".
Arról, hogy mik a "közlekedési okok", a szóvivő nem tudott felvilágosítást adni.
A korábbi tervek szerint Baumgartner Zsolt az Andrássy úton száguldott volna végig F-1-es csapata különleges autójával, ám a gép százhúsz kilométeres sebesség alatt nem tud közlekedni, ezért a rendőrség itt - "közelekdési okok miatt" - nem vállalta az esemény biztosítását.

A Kós Károly sétányon viszont igen, így a show nem marad el. A magyar pilóta hét, a támogatói klub tagjai közül kisorsolt szurkolót fog szállítani, és egy híres meglepetésvendéget, akinek a nevét titokban tartják a szervezők.

188 centi és 80 kiló a maximális méretek

A közismert utasról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy nem magasabb 188 centinél és kevesebb, mint nyolcvan kiló, ugyanis az autóba ennél magasabb, illetve nehezebb személy nem ülhet be.

A bemutatón jelen lesznek a Minardi vezetői, Paul Stoddart csapatfőnök és kollégái szombaton érkeznek Magyarországra. Vasárnap késő délelőtt sajtótájékoztatót tartanak, majd részt vesznek a Minardi-programokon, amelyek várhatóan délután fél kettőkor kezdődnek a Hősök Terén.