Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyolc pilóta is csapatot válthat

2004.07.21. 14:12
A Motorsport News nevű angol szaklap szerint a szezon végén évek óta nem tapasztalt pilótacsere indul meg a Forma-1-ben. Az már biztos, hogy a McLarennek, a Williamsnek és a Toyotának lesz új versenyzője a következő szezonban, de az újság információi szerint a Renault, a Jaguar és a Sauber is lecseréli legalább az egyik sofőrjét.
Az idei Forma-1-es átigazolási szezon valójában már tavaly novemberben elkezdődött, amikor Juan Pablo Montoya bejelentette, hogy 2005-től kezdve a McLaren versenyzője lesz. Természetesen azonnal megindultak a találgatások, ki veheti át a kolumbiai helyét a Williamsnél? Ráadásul még mielőtt a kék-fehér istálló megtalálta volna a helyettest, elveszítette másik versenyzőjét is: Ralf Schumacher jövőre a Toyotánál kap állást.

Szinte az összes élcsapat akar új versenyzőt

A jövő évi pilótaelosztás a Motorsport News alapján
McLaren-Mercedes:
Kimi Raikkönen (biztos)
Juan Pablo Montoya (biztos)
Williams-BMW:
Mark Webber (várható)
Nick Heidfeld (feltételezett)
Renault:
Fernando Alonso (biztos)
Giancarlo Fisichella (feltételezett)
Toyota:
Ralf Schumacher (biztos)
Jarno Trulli (feltételezett)
Jaguar:
Christian Klien (kérdéses)
David Coulthard (feltételezett)
Sauber-Petronas:
Felipe Massa (biztos)
Anthony Davidson (feltételezett)
Jordan-Ford:
Antonio Pizzonia (kérdéses)
Timo Glock (feltételezett)
Minardi:
Baumgartner Zsolt (valószínű)
Gianmaria Bruni (kérdéses)
Ferrari:
Michael Schumacher (biztos)
Rubens Barrichello (biztos)
BAR-Honda:
Jenson Button (biztos)
Takuma Szato (biztos)
A jósolgatásokkor több mint féltucat sofőr nevét megemlítették, mint leendő Williams-alkalmazott, de az angol Motorsport News nevű lap úgy tudja, eddig egyetlen befutó biztos: Mark Webber. Az újság szerint a hétvégi Német GP után nyilvánosságra is hozzák, hogy az ausztrál elhagyja a Jaguart és a Williams-BMW-hez szerződik.

A szaklap viszont nem áll meg ezen a ponton, hanem továbbfűzi a pilótakeringőt. Az angol újságírók szerint a Montoya miatt a McLarentől elküldött David Coulthard ül át Webber Jaguarjába.

Briatore olaszt cserélne olaszra

Az átigazolások másik szálát a Toyota mozgatja, amely Olivier Panis mellett megválik Cristiano da Mattától is, és Jarno Trullit hozza a helyére. Az olasz az egyetlen idén, aki Michael Schumacher mellett futamot tudott nyerni - Monacóban győzött - , ám a Renault-nál lejáró szerződését így sem hosszabbítja meg Flavio Briatore. A franciák vagány csapatfőnöke azon dolgozik, hogy Giancarlo Fisichellával pótolja Trullit, ami nem is lehet gond, hiszen a Sauber, ha nagycsapat jelentkezik be érte, hajlandó elengedni Fisicót.

Semmi okuk megakadályozni a transzfert, ugyanis már ki is szemelték Fisichella utódját: Anthony Davidson, a BAR eddigi tesztpilótája érkezne a helyére. A kör Nick Heidfeld nevével zárulna be, aki a Jordant elhagyva Webber csapattársa lenne a Williamsnél.