Filippínó pilóta tesztelhet a Minardival

2004.09.22. 11:20
A Minardi csapatfőnöke, Paul Stoddart tesztelési lehetőséget ajánlott a Fülöp-szigetekről származó Enzo Pastornak. A gyakorlás feltétele, hogy sikerüljön összeszednie a gyakorláshoz szükséges szponzori támogatást.
A Fülöp-szigetek első Forma-1-es pilótája lehet Enzo Pastor, aki a Minardi csapattól kapott tesztlehetőséget.

Paul Stoddart menedzser abban az esetben ad autót a 22 éves filippínó versenyzőnek, ha sikerül összegyűjtenie a szükséges szponzori támogatást. A fiatal sofőr szerint a gyakorlásra szinte biztosan sor kerül: "Természetesen nagyon várom már a tesztet, remélem sikerül összeszednünk a szükséges pénzt hozzá. Már több lehetséges szponzorral is tárgyalunk, nagyon jók a kilátásaink".

Enzo Pastor

Elszántan készülnek

Pastor a sportújságírók szövetségének fórumán jelentette be terveit, és esélyeit növeli, hogy az ázsiai Forma-3-as szövetség elnöke, Ed Pena is támogatja őt, hiszen, mint nyilatkozta, "egy Forma-1-es induló kinevelése mindig is a térség első számú célja volt".

Enzo Pastor az ázsiai F-3-as sorozat résztvevője, ő az első filippinó, aki dobogóra állhatott ilyen magas kategóriában.

A fiú motorsport-őrült család tagja, F-3-as istállójának főnöke édesapja, Tom Pastor. Öt testvére közül az egyik lány, Samantha 1999-ben megnyerte a Fülöp-szigeteki jetski bajnokságot, míg Tom két éve még maga is autóversenyző volt, de mint nyilatkozta, fiai karrierje érdekében hagyott fel az indulással. Enzo öccse, a három évvel fiatalabb Don szintén formaautókkal versenyez.

Terv szerint haladnak

A család komoly projektnek tekinti sportágát, céljuk, hogy 2005-ben Enzo, majd 2006-ban Don is a Forma-1-ben teszteljen, illetve hogy mielőbb szerződtetett pilóták legyenek mindketten.

A vezetéknevük alapján akár magyar származásúnak is hihető pilótákról egyelőre nem tudni, van-e bármilyen kapcsolatuk hazánkkal.