Árpád
-2 °C
3 °C

Filippínó pilóta tesztelhet a Minardival

2004.09.22. 11:20
A Minardi csapatfőnöke, Paul Stoddart tesztelési lehetőséget ajánlott a Fülöp-szigetekről származó Enzo Pastornak. A gyakorlás feltétele, hogy sikerüljön összeszednie a gyakorláshoz szükséges szponzori támogatást.
A Fülöp-szigetek első Forma-1-es pilótája lehet Enzo Pastor, aki a Minardi csapattól kapott tesztlehetőséget.

Paul Stoddart menedzser abban az esetben ad autót a 22 éves filippínó versenyzőnek, ha sikerül összegyűjtenie a szükséges szponzori támogatást. A fiatal sofőr szerint a gyakorlásra szinte biztosan sor kerül: "Természetesen nagyon várom már a tesztet, remélem sikerül összeszednünk a szükséges pénzt hozzá. Már több lehetséges szponzorral is tárgyalunk, nagyon jók a kilátásaink".

Enzo Pastor

Elszántan készülnek

Pastor a sportújságírók szövetségének fórumán jelentette be terveit, és esélyeit növeli, hogy az ázsiai Forma-3-as szövetség elnöke, Ed Pena is támogatja őt, hiszen, mint nyilatkozta, "egy Forma-1-es induló kinevelése mindig is a térség első számú célja volt".

Enzo Pastor az ázsiai F-3-as sorozat résztvevője, ő az első filippinó, aki dobogóra állhatott ilyen magas kategóriában.

A fiú motorsport-őrült család tagja, F-3-as istállójának főnöke édesapja, Tom Pastor. Öt testvére közül az egyik lány, Samantha 1999-ben megnyerte a Fülöp-szigeteki jetski bajnokságot, míg Tom két éve még maga is autóversenyző volt, de mint nyilatkozta, fiai karrierje érdekében hagyott fel az indulással. Enzo öccse, a három évvel fiatalabb Don szintén formaautókkal versenyez.

Terv szerint haladnak

A család komoly projektnek tekinti sportágát, céljuk, hogy 2005-ben Enzo, majd 2006-ban Don is a Forma-1-ben teszteljen, illetve hogy mielőbb szerződtetett pilóták legyenek mindketten.

A vezetéknevük alapján akár magyar származásúnak is hihető pilótákról egyelőre nem tudni, van-e bármilyen kapcsolatuk hazánkkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?