Indiai pilótát igazolt a Jordan

2005.02.01. 11:24
A Jordan istálló versenypilótának szerződtette az indiai Narain Kathikeyant. A huszonnyolc éves versenyző hazája első F1-es indulója és sikerével valamelyest csökkentek Baumgartner esélyei, akinek neve állítólag szintén felmerült a múlt héten új tulajdonoshoz került Jordannél.
Az indiai Narain Karthikeyan lesz a Jordan istálló egyik pilótája a 2005-ös szezonban - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Sanjay Sharma, a pilóta menedzsere. "A csapat első számú versenyzői szerződést ajánlott a védencemnek, és ő elfogadta azt".

Az egyik csapatvezető jól ismeri Karthikeyant

A huszonnyolc éves Karthikeyan korábban már tesztelt a Jaguarral, a Minardival és a Jordannel, 2003-ban a Minardi le is igazolta volna, de nem tudta kifizetni a szükséges szponzori pénzeket.

A Jordannél azt követően merült fel a neve, hogy a csapatot megvásárolta az orosz-kanadai illetőségű Midland Group, és az egyik új vezető Trevor Carlin lett, akinek F3-as csapatában néhány évvel ezelőtt versenyzett Karthekiyan. "Carlin kinevezése nagy lökést jelentett, mert ő mindig is hitt Karthikeyan képességeiben" - mondta a menedzser, aki elárulta azt is, hogy ezúttal a pénzzel sem volt gond, ugyanis tőkeerős indiai befektetők állnak a pilóta mögött.

Baumgartner még reménykedhet

Karthikeyan a Forma-1 történetének első indiai versenyzője, a megállapodást hivatalosan Bombayben, egy sajtótájékoztatón jelentik be hamarosan.

A Jordan másik pilótája egyelőre nem ismert, de két héten belül valószínűleg kiderül. Eddig a BAR-tesztelő Anthony Davidson tűnt a legesélyesebbnek, ám az ő megszerzése nem könnyű, mert élő szerződése van. Korábban felmerült még a holland Robert Doornbos, a német Timo Glock és - nem hivatalosan - Baumgartner Zsolt neve is, akinek angol menedzsere igen jóban van Eddie Jordannel, a gárda eddigi tulajdonosával.

A legjobb indiai autóversenyző fia
Az 1977 januárjában született Narain Karthikeyan az egyik legjobb indiai raliversenyző, G.B. Karthiyekan fia. Apjának köszönhetően már tizenöt évesen egy francia autós iskolában tanulhatott vezetni, majd hamarosan már futamokon is indult hazájában, illetve ázsiai sorozatokban. Tizenkilenc évesen, 1996-ban a Formula Asia bajnoka lett, majd a brit Forma-Opel szériában a hatodik helyen végzett. Három éven át, 1998 és 2000 között a brit F3-ban állt rajthoz, összesen három futamot nyert, a nemrég Jordan-sportigazgatónak kinevezett Trevor Carlin csapatában is versenyzett. A Jaguarral és a Jordannel már 2001-ben tesztelt, majd 2003-ban a Minardival, és csak azért nem lett az utóbbi hivatalos pilótája, mert nem volt elég pénze. Tavaly a Nissan World Series-ben indult, két futamot nyert.