Baumgartner tanul és vezet

2005.07.05. 07:31
Baumgartner Zsolt idén kimaradt a Forma-1-ből, és más autós kategóriában sem indul. Letette főiskolai vizsgáit, gokartozik és folyamatosan edz: várja, hogy visszakerüljön a Forma-1-be.
"Élek és virulok" - mondta az Indexnek Baumgartner Zsolt a Forma-1-es fociválogatott július 27-i, budapesti szereplését beharangozó sajtótájékoztatón.

Bízik a visszatérésben

A huszonnégy éves pilóta tavaly végigversenyezte az F1-es szezont a Minardinál, ám idén nem talált magának helyet egyik csapatnál sem.

"Várok a lehetőségre, hogy visszakerüljek a Forma-1-be. Zajlanak a dolgok, de minden pénzkérdés, és ezt nehéz megoldani" - árulta el Baumgartner, de konkrétumot nem említett, mert nem teheti.

Gokartot vezet

Baumgartner Zsolt

Amikor februárban eldőlt, kimarad a Forma-1ből, még az is felmerült, hogy polgári foglalkozást vállal, ám nem így történt. "Nemrég fejeztem be a főiskolai vizsgáimat, sokat tréningezek és gokartozok, hogy formában tartsam magam. A jövő héten öttusázókkal megyek edzőtáborba" - beszélt mindennapjairól a versenyző.

Ritkán fordul elő, hogy valaki a legjobbak között indul, majd néhány hónappal később egyetlen kategóriában sem vesz részt. Baumgartnernek hiányzik is a vezetés, de nem ülne be bármilyen autóba.

Együléses gép vagy DTM

"A DTM (a német túrakocsi-bajnokság) tetszene, mert az autók felépítése nem áll túl messze az F1-es gépekétől. Szívesen indulnék a Le Mans-sorozatban vagy az Indycarban, de csak kedvező feltételek mellett. A WTCC-be (Túrakocsi Világbajnokság) viszont nem igazolnék akkor se, ha hívnának". (A WTCC-ben az utcaihoz nagyon hasonlító gépek indulnak.)

Tavaly ilyenkor pontot szerzett az F1-ben

Alig több mint egy éve Indianapolisban pontot szerzett a Minardival, és a vasárnapi Francia Nagydíjon meglátogatta volt csapatát. "Örültek nekem, kivétel az egyik pilóta, Christijan Albers, mintha zavarta volna, hogy ott van egy másik versenyző is - mesélte Baumgartner, de nem tagadta, ha visszahívnák sem biztos, hogy elfogadná a felkérést. - Nem mennék feltétlenül a Minardihoz, csak ha egy nagyon jó ajánlatot kapnék tőlük".