Lékó Péter is játszik Schumacherék ellen

2005.07.18. 18:01
A július 27-i, budapesti Forma-1-es futballmeccsen Lékó Péter nemzetközi sakknagymester vezeti a magyar csapatot, melyben pályára lép az FTC BL-csatárkettőse, és egy volt világválogatott középpályás is. Az F1-es pilótaválogatott kapitánya, Michael Schumacher titkos ász bevetését tervezi.

A nemzetközi sakknagymester, Lékó Péter lesz a kapitánya annak az All-Star válogatottnak, amely július 27-én este a Puskás Ferenc-stadionban jótékonysági futballmeccset játszik a Forma-1-es pilóták csapatával.

Lékó hétfőn érkezett haza legutóbbi versenyéről, Dortmundból, és első útja az esemény sajtótájékoztatójának helyszínére, a Sugár üzletközpontba vezetett.

Lékó rajongója Michael Schumachernek

#alt#
Lékó Péter, Baumgartner Zsolt
"Nagyon szeretek focizni, és nagyon örültem, amikor a MAICASCO Futball Grand Prix szervezői rám gondoltak, mint a magyar csapat kapitánya. Nagy tisztelője vagyok Michael Schumachernek, várom már, hogy megmérkőzhessek vele" - nyilatkozta a 25 éves sakkzseni, aki kisgyerekként igazolt focista volt.

A felkérést majdnem le kellett mondania, ugyanis épp a meccs idejére kötötte le nyaralását, de az ütközést végül sikerült megoldania, így ott lehet a gyepen a hazai közszereplőkből álló csapat élén.

Illés és Lisztes is játszik

Az oldalán olyan klasszisok játszanak majd, mint Illés Béla vagy Lisztes Krisztián, de stoplist húz a volt világválogatott Détári Lajos és Csank János is, aki a gárda kapusa lesz. Sőt, a Ferencváros már-már legendás szerb BL-csatárkettőse, Zoran Kuntics és Goran Kopunovics is az All-Star teamet erősíti. Rajtuk kívül eddig a színművész Rudolf Péter, a kézilabdázó Carlos Perez és az Újpest edzője, Mészöly Géza tagjai a csapatnak, de hamarosan még tíz közszereplő csatlakozik hozzájuk.

"Schumacherék tudják, eddig kiket jelöltek a magyarok, és olyan erősnek tartják, hogy ők is vendégjátékost akarnak hívni - árulta el az Indexnek Baumgartner Zsolt, aki a pilótaválogatottban szerepel majd. - Nem kizárt, hogy a hétszeres világbajnok elhozza egy barátját is, aki remekül tud futballozni."

Lothar Matthäus lesz a titkos ász?

A versenyző a Forma-1-es lehetőségeiről beszélt, de a rejtélyes játékosról többet nem volt hajlandó elárulni, így egyelőre csak találgatni lehet, hogy Lothar Matthäus szövetségi kapitány vagy más volt-, esetleg jelenlegi külföldi futballcsillag lesz-e a Nazionale Piloti (Versenyzőválogatott) titkos ásza.

Még vannak jegyek a meccsre
A július végi Placido Domingo koncert színpadépítési munkálatait felfüggesztik a meccs idejére, így újabb szektorokat nyitnak meg a MAI CASCO Jótékonysági Futball Grand Prix iránt érdeklődőknek. A belépők továbbra is kaphatóak 600 és 1600 forintos áron, sőt, vidékre megrendelhetőek utánvétellel a +36 30 30 30 999-es telefonszámon.
A világhírű tenor szintén ott lesz a pályán július 27-én: ő végzi el a kezdőrúgást, és lehet, hogy néhány percet játszik is.