Schumacher 2010-ig hosszabbított

2005.09.01. 11:04
Négy évvel hosszabbított főszponzorával, a Deutsche Vermögensberatung AG-val Michael Schumacher. A német sajtó emiatt azt feltételezi, hogy a hétszeres világbajnok még évekig a Forma-1-ben marad, ám ezt tagadja menedzsere, Willi Weber. Az ügynök szerint Schumacher csak jövőre dönti el, hogy 2006 után is a Ferrarinál marad-e.
Meghosszabbította szerződését főszponzorával Michael Schumacher. A Deutsche Vermögensberatung nevű céggel 1997-ben kötött megállapodása 2006 végén járt volna le, de a felek a kifutás dátumát 2010 decemberéig tolták ki.

A német sajtó azt feltételezi, hogy a hétszeres világbajnok addig marad a Forma-1-ben is.

Több variáció is felmerült

#alt#
Schumacher 2010-ig biztosan ezt
a sapkát viseli fotó: epa
"Ésszerű, hogy megújítottuk a megállapodásunkat, mert szép jövő áll előttünk. Inkább barátok vagyunk, mint üzlettársak" - írta Schumacher saját honlapján, ám hogy pályafutását még öt évig folytatná, nem erősítette meg.

A klasszis szerződése a Ferrarival 2006 végén lejár, de még nem hosszabbították meg, és a német újságok több variációt is sejtenek a jövőjével kapcsolatban.

Az egyik szerint helyet cserél a mclarenes Kimi Raikkönennel, egy másik állítja, együtt versenyeznek majd a Ferrarinál. A harmadik variáció, hogy bő egy év múlva visszavonul.

Menedzsere nem akar fizetésemelést

Schumacher eddig mindhárom feltételezést cáfolta, de nem tagadta, fogalma sincs, mit csinál 2007-ben.

Az újságok azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a McLaren-sztorit menedzsere, Willi Weber találta ki, csak hogy jobb feltételekkel hosszabbíthasson a Ferrarival.

Az ügynök évente védence bevételeinek húsz százalékát kapja, ám cáfolta, hogy az ötvenmillió dollár (negyvenmillió euró, tízmilliárd forint) körüli gázsi növelését szeretné elérni: "Nem igaz, hogy emelést akarnánk. A jelenlegi feltételekkel hosszabbítanánk meg a kontraktust".

Csak 2006-ban dönti el, mihez kezd

A dpa német hírügynökségnek elárulta továbbá, a világbajnok csak jövőre dönti el, hogy visszavonul-e, vagy továbbra is a Forma-1-ben marad. "A spekulációk nem érdekelnek, a hosszú távú szponzori támogatás nem jelenti azt, hogy Michael még öt évig versenyez. 2006-ig biztosan a Ferrarival marad, leghamarabb jövőre dönt, hogy utána is folytatja-e" - nyilatkozta Weber.

Mansell 40 évesen még versenyzett

A 36 éves Michael Schumacher a legidősebb pilóta az F1-es mezőnyben, de még 41 évesen sem számítana különösen öregnek. A négyszeres világbajnok Alain Prost, és az 1992-es első, Nigel Mansell is 38 évesen szálltak ki a sorozatból, ám utóbbi negyvenévesen még indult az Indycar szériában, amelyben 39 esztendősen lett bajnok. Az ötszörös világelső Juan Manuel Fangio pedig 46 évesen szerezte meg utolsó vb-címét.