Schumacher szerint Alonso már világbajnok

2005.09.06. 10:52
Világbajnok lehet a hétvégi Forma-1-es Belga Nagydíjon Fernando Alonso, ha négy ponttal többet szerez, mint egyetlen riválisa, Kimi Raikkönen. A spanyol óvatos, a finn még reménykedik, bár Michael Schumacher úgy gondolja, már eldőlt.
"A célom, hogy megnyerjem a belga futamot. Addig nem hiszem el, hogy vége a vb-nek, amíg van bármilyen kis esélyem" - mondta a Reuters hírügynökségnek Kimi Raikkönen, aki az egyetlen riválisa a Forma-1-es egyéni világbajnokságban Fernando Alonsónak.

A finn pilóta idén Imolában, a Nürbürgringen és Hockenheimben is az első helyről esett ki, így ezeket a futamokat a mögötte haladó Fernando Alonso nyerte. A spanyol már huszonhét egységgel vezeti a pontversenyt, négy versennyel a vége előtt.

"Talán..."

"Talán Alonsónak egy-két rossz versenye, nekem pedig szerencsém lesz" - reménykedett Raikkönen, akinek McLaren-Mercedesében Franciaországban, Angliában és a múlt hétvégén Olaszországban is motort kellett cserélni, ami miatt csak a középmezőnyből rajtolhatott.

A motorgondok ellenére csak Monzában nem sikerült elérnie a dobogót, ám ott is negyedik lett, annak ellenére, hogy túl a nagydíj felén a tizenkettedik helyre esett vissza elkopott gumija miatt.

Minden idők legfiatalabb F1-bajnoka lesz

Alonso előnye óriási, ám a Renault-pilóta a McLaren és Raikkönen gyorsaságára figyelmeztet: "Ha problémám van a futam közben, valószínűleg az első hatba sem kerülök be. A McLarenek viszont akkor is dobogósok, ha gondjaik vannak".

A 24 éves tehetség minden idők legfiatalabb világbajnoka lehet, és álszerény lenne, ha nem ismerné el: "Ha tudjuk tartani ezt az ütemet, hamarosan miénk lesz a világbajnokság".

Már vasárnap nyerni akar

Alonso persze azt is tudja, már vasárnap vb-első lehet, ha négy ponttal többet szerez a Belga GP-n, mint Raikkönen. "Spa a kedvenc pályám, ott nyertem az első F3000-es versenyem, és már ott meg akarom szerezni a vb-t. Persze nem érdekel, hogy hol, csak legyen meg" - mondta szintén a Reutersnek.

Schumacher átadta helyét

A hétszeres világbajnok Michael Schumachernek már nincs esélye az elsőségre, öt év 'uralkodás' után inkább utódját ünnepli. "Nem kell jóstehetség hozzá, hogy megállapítsuk, a világbajnokságnak vége - jelentette ki a ferraris. - Raikkönennek csak nagyon kis sansza van. Sok mindennek kellene történnie, hogy ne Alonso nyerjen. Szerintem semmi nem jön közbe, úgy gondolom, lefutott a vb".