Csúszik az új Ferrari bemutatása

2005.12.19. 10:55
Az összes Forma-1-es élcsapat leleplezi 2006-os kocsiját legkésőbb január 31-ig. A Ferrari bemutatója ütközött volna a BMW Sauberével, ezért egy héttel későbbre tolták, míg a McLarenéről egyelőre csak annyit tudni, hogy januárban lesz.
Elhalasztotta 2006-os F1-es autójának bemutatását a Ferrari, amely így a tervezettnél egy héttel később, január 23-án leplezi le az egyelőre ismeretlen nevű gépet.

Az olasz istálló eredetileg 16-át szemelte ki, de amikor megtudta, hogy a BMW Sauber már lekötötte azt a napot, egy héttel eltolták a rendezvényt, amit minden bizonnyal ezúttal is a gyár maranellói központjában tartanak.

A Toyotának csak PR-esemény

A Ferrarit viszont nem csak a német gárda, de a Toyota is megelőzi, amely már 14-én leleplezi a TF106-ost. Náluk ez persze csak formalitás, hiszen a kocsit november közepe óta tesztelik, eddig sikerrel.

Az első gyári Honda január 25-én érkezik, két nappal később a Williams-Cosworth, majd a hónap utolsó napján a Renault.

A McLaren még bizonytalan

Nem tűzött még ki pontos dátumot a McLaren és a Midland, de az biztos, hogy előbbi januárra, utóbbi februárra készül el új gépével.

A 2006-os dátumok
Toyota január 14.
BMW Sauber január 16.
Ferrari január 23.
Honda január 25.
Williams január 27.
Renault január 31.
Red Bull Bahrein március 9.
McLaren január ?
MF1 február ?
Toro Rosso ?

A Red Bull-Ferrari RB2 már múlt héten megtette első köreit Silverstone-ban, de a hivatalos bemutatása csak az első versenyhétvége előtti napokban, Bahreinben várható, március 9-e körül.

Rajt március 12-én

A tizedik istálló, a Red Bull-fiókcsapat Toro Rosso egyelőre nem tűzött ki dátumot.

A jövő évi Forma-1-es világbajnokság a tradicionális ausztráliai idénynyitástól eltérően Bahreinben kezdődik, március 12-én.