Alonso teszteli a McLarent

2006.12.15. 11:14
Péntek reggel először próbálta ki új autóját, a McLaren-Mercedest Fernando Alonso: még futó Renault-szerződése miatt csak reklámfeliratok nélküli kocsit vezethet, fehér ovarállban és sisakban, a csapat boxát elbarikádozták, hogy minél kevesebb fotós készíthessen képeket. A kétszeres világbajnok francia excsapata korábbi tiltása ellenére hozzájárult a korai bemutatkozáshoz.
Péntek reggel kilenc óra óta teszteli a McLaren-Mercedest Fernando Alonso a spanyolországi Jerezben. A kétszeres világbajnok először ül új autójában, miután az angol csapat csütörtök késő este megyegyezett előző alakulatával, a Renault-val, hogy december 31-én lejáró szerződése ellenére beülhessen az ezüst autóba.

A Forma-1-ben nagyon szigorúan veszik ezeket a jelentéktelen időhatárokat is, ezért a McLarenen nincsenek reklámfeliratok, Alonsónak tiszta fehér overallt és fehér sisakot kell viselnie. Az autosport.com tudósítása szerint csapat boxát szinte elbarikádozták az érdeklődők és az újságírók elől, a biztonsági indtézkedéseket megnövelték, hogy minél kevesebb fotós készíthessen képeket.


A fura McLaren (fotó: autosport.com)

A McLaren az utolsó 2006-os futam óta azon dolgozott, hogy új pilótája még idén kipróbálhassa az MP/21-es gépet. Korábban Flavio Briatore Renault-főnök úgy nyilatkozott, ez kizárt a világbajnok év végéig futó megállapodása miatt, de végül mégis engedett.

A McLarentől a Ferrarihoz távozott Kimi Raikkönen hasonló helyzetben van, mint Alonso, de őt a McLaren nem engedte kiugrani szerződéséből, így a finn csak 2007-ben mutatkozhat be a piros autóban.

Fernando Alonso 2005 decemberében írt alá a McLarenhez, de a 2006-os idényt még a Renault-nál töltötte, és lett kétszeres világbajnok.