Kétmillió euróba került Alonso korai McLaren-tesztje

2006.12.21. 16:01
Korábbi állításával ellentétben nem szívességből, hanem kétmillió euróért járult hozzá Flavio Briatore Renault-főnök, hogy McLarenhez szerződött pilótája, Fernando Alonso még régi megállapodása lejárta előtt, idén decemberben kipróbálhassa új csapata autóját.

Renault-szerződésének szilveszteri lejárata ellenére már múlt pénteken kipróbálhatta új csapata, a McLaren-Mercedes idei autóját Fernando Alonso, de a korai teszt nem volt olcsó: a Bild című német bulvárlap szerint az angol team kétmillió eurót (500 millió forint) fizetett a franciának, tegye szabaddá egy napra a versenyzőt.

Ajándék 500 millió forintért

Alonso tiszta fehér overállban és sisakban ült a relámfeliratoktól megcsupaszított autóba, a McLaren-boxot pedig úgy elbarikádozták, hogy ő is alig tudta megközelíteni a kocsit.


Alonso az alkalmi overallban (fotó: AFP)

Közvetlenül a próba után Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke azt nyilatkozta, volt pilótája megkérte őt, hadd ülhessen át hamarabb, és ő, amolyan karácsonyi ajándékként, hozzájárult.

A Ferrari nem fizet

A McLarentől senki nem nyilatkozott, de az autosport.com információi szerint múlt csütörtökön késő estig egyezkedtek a két istálló képviselői, így a Bild értesülése hangzik meggyőzőbben.

Korábban a Ferrari kérte a McLarent, engedje el idő előtt Kimi Raikkönent, de Ron Dennis csapatfőnök ehhez nem járult hozzá. Az olaszok viszont nem könyörögtek, nem fizettek, így a finn valószínűleg csak január végén vezet először piros autót, már minden bizonnyal a 2007-es modellt.

Pozitív bemutatkozás

A kétszeres spanyol világbajnoknak jól sikerült a bemutatkozás, Jerezben a harmadik időt futotta, alig 2,5 tizedmásodperccel maradt el jövő évi csapattársától, az újonc Lewis Hamiltontól. Legközelebb csak egy szűk hónap múlva, január végén tesztelhetnek a Forma-1-es csapatok, Valenciában.