Raikkönen, nyerje meg a világbajnokságot!

2006.12.22. 11:23
A Ferrari-elnök Luca Di Montezemolo világbajnoki címet vár jövőre új pilótájától, Kimi Raikkönentől, elárulta, ha a finn nyer, ő és a csapatfőnök Jean Todt is visszavonul. Raikkönen alkoholizálása miatt nem aggódik, mert korábban Eddie Irvine és Michael Schumacher is berúgott néha.
Felszólította új pilótáját, Kimi Raikkönent a Ferrari-főnök Luca Di Montezemolo, hogy 2007-ben nyerje meg a világbajnokságot. A főnök szerint jövőre ki kell használnia a lehetőséget az utóbbi években többször második helyen végzett versenyzőjének.

Jövőre, minden áron

"Tavaly Raikkönen egy megbízhatóbb autóval megnyerte volna a világbajnokságot. Ötször robbant le, mindig az élen. Meg kell értenie, eljött az ideje, hogy megszerezze a címet" - nyilatkozta Montezemolo a milánói Gazzetta dello Sport című lapnak. Elárulta, mindent megtesznek, hogy két vesztes szezon után visszavegyék az első helyet, és ha ez sikerülne, ő, és a csapatfőnök Jean Todt is visszavonulna.

"Készen állunk rá, hogy újra győzzünk. Ha sikerülne, Jean Todt és én is nyugodtan vonulhatnánk vissza."

2008-ra egy ember maradhat az álomcsapatból

Michael Schumacher és Paolo Martinelli távozásával, illetve Ross Brawn technikai igazgató egyéves szabadságra vonulásával felbomlott a Ferrari szupercsapata, ami 1999 és 2004 között zsinórban hatszor nyert konstruktőr vb-t és 2000-2004 között Schumacherrel a pilóták között is első lett. Jean Todt néhány hete elmondta, ha fenti kollégái maradtak volna, ő hagyta volna el az istállót, és Montezemolo kijelentései után nyilvánvaló, hogy ez 2007 végén valóban megtörténhet. Nagyon valószínű, hogy Brawn tér majd vissza a helyére, míg a francia menedzser akár Montezemolo elnöki székét is átveheti.

Néha lehet inni

Az elnöktől, mint korábban Todtól is, megkérdezték a Gazzetta újságírói, nem tart-e Raikkönen bohém életvitelétől. "Mindenki berúg néha. Eddie Irvine is hajlamos volt rá, és, bár tudom, nehéz elhinni, de Schumacherrel is megtörtént. Nem aggódom Kimi miatt, motivált, és a megfelelő irányba halad a Ferrarinál."

Az ír Irvine 1996 és 1999 között volt Schumacher csapattársa, sokat bulizott, de nem jelentek meg részegségéről fényképek az újságokban, videók meg végkepp nem, az interneten. A hétszeres világbajnokról is csak egyszer közöltek részeges fotókat a lapok, a 2003-as Japán GP után, amikor a klasszis megszerezte hatodik vb-elsőségét. Igaz, akkor valóban rendesen leitta magát.