Kimi Raikkönen végre F1-es Ferrarit vezethetett

2007.01.24. 10:26
Bő három hónap kihagyás után bemutatkozott új csapatánál, a Ferrarinál Kimi Raikkönen: kedd reggel kipróbálhatta az istálló tavalyi F1-es autóját.

Először vezetett Forma-1-es Ferrarit Kimi Raikkönen, amikor kedd délelőtt a Roma melletti Vallelunga pályáján kipróbálta az istálló tavalyi, F248-es gépét.

Vizes pályán ment

Az f1racing.net tudósítása szerint a csapat az eredeti tervek szerint a maranellói bázisukhoz sokkal közelebbi Mugellóban tréningezett volna a héten, de a jósolt rossz időjárás - hó - miatt délebbre mentek. Itt sem találtak viszont tökéletes körülményeket, reggel még esett, így Raikkönen nedves aszfalton tette meg első köreit új gárdájában, az előző évitől eltérő sisakdizájnnal.

A finn pilóta a 2006 végén visszavonult Michael Schumacher utódja lett az olasz gárdánál, bemutatkozására több mint három hónapot, pontosan 93 napot kellett várnia: a 2006-os brazíliai idényzárón ment legutóbb. Múlt évben szilveszterig élő McLaren-szerződése miatt nem ülhetett Ferrariba, idén a legújabb, F2007 jelű, másfél hete bemutatott autót csak márkatársa, Felipe Massa tesztelhette. (A fenti videón az új kocsi első tesztje, a lentin a bemutatója látható.)

A héten átülhet a 2007-esbe

A brazil kedden is azzal körözött, de a héten, szerdán vagy csütörtökön Raikkönent szintén az új volánja mögé engedik.

A 27 éves Ferrari-újonc kedden harminckilenc kört tett meg, legjobb ideje 1:15.226 volt, Massa hetvennégyszer fordult, 1:14.493-mal zárt.