Raikkönen: Csodás volt, élveztem

2007.01.24. 10:47
Jól érezte magát új csapata, a Ferrari tavalyi autójában Kimi Raikkönen, amikor kedden első alkalommal próbálhatott ki egy piros versenyautót. A teszt a héten folytatódik, de ő csak a tavalyi kocsival mehet.

Elégedett első ferraris tesztjével Kimi Raikkönen, aki kedden vezethette először új istállója egyik autóját. A finn pilóta Michael Schumachert váltja a csapatnál, és majdnem száz napot kellett várnia, míg a tavalyi szezonzáró verseny után ismét volánt ragadhatott.

Síkos volt a pálya

"Pozitív az első benyomás, csak többet szerettem volna szárazon körözni, nem csupán öt kört - nyilatkozta a gazzetta.it-nek a vallelungai, túlnyomóan esős próba után. - Csodás élmény volt. Kicsit izgultam, de élveztem újra autóba ülni."


És beleült (fotó: AFP)

A 27 éves tehetség a tavalyi 248F1 modellel harminckilencszer fordult, 1:15.226-os idővel zárt, mintegy nyolc tizeddel maradt el az idei F2007-essel köröző márkatársa, Felipe Massa mögött.

Az újjal még jobb lehet

Előző autójával, a McLaren-Mercedesszel nem volt hajlandó részletesen összevetni a Ferrarit - "nem hasonlítanám össze, de sok dologban különböznek" -, valóban jóval lényegesebb lesz, milyennek találja majd az új gépet. Korábban úgy tűnt, már a napokban átülhet abba is, de jelenleg úgy néz ki, csak jövő héten kap először lehetőséget az F2007-ben.

"Az új autót csak láttam, azt hiszem, egy hét múlva vezethetem, és akkor majd többet tudok róla mondani."

A vallelungai Ferrari-gyakorlás szerdán egész nap és csütörtökön folytatódik.