Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szexi orron nagy bajusz a Williams F1-autóján

2007.02.02. 13:52
Az eddigi legszebb 2007-es Forma-1-es autót mutatta be pénteken a Williams. A gép orra különleges, színezése remek, teli van új szponzorokkal és vadonatúj a motorja, immár Toyota.

Az istálló angliai központjában, Grove-ban péntek kora délután mutatta be 2007-es Forma-1-es autóját, az FW29-est a Williams. A története leggyengébb szezonja után idén Cosworth helyett Toyota motorral induló gárda mérnökei a tavalyi kocsi formáján jócskán változtattak, de Sam Michael technikai igazgató szerint az a 2006-os fejlesztése.

Legnagyobb módosítás a gyönyörűen ívelt orr, amire bajuszként fekszenek rá a szokatlan kialakítású és meglehetősen nagy kiegészítő légterelők. Hasonló megoldást korábban a többi team is használt, de a Williamsé egyedi, ugyanilyet még nem csinált senki.

Az oldaldobozok formájában több riválishoz hasonlóan az angol csapat is a McLarent követte, de változott a motorburkolat íve, a kipufogórendszer és a gép hátulja, ami teljesen átalakult.

Forrás: lenovo.com

"Nem kérdéses, 2006 nem a legjobb évünk volt, de örülök, hogy a télen összekaptuk magunkat, és megkétszerezett erőbedobással készülünk az idényre. Amit az első futam előtt teszünk, az számít igazán - nyilatkozta a bemutatáskor Sir Frank Williams csapatfőnök az autosport.com-nak. - Teljesen új arculattal kezdjük az évet, négy új szponzorral, rengeteg tehetséges mérnökkel, és a munkánk lényegével, az FW29-cel."

Az autó színei nem változtak lényegesen a tavalyihoz képest, maradt a fehér-metálkék kombináció, de a szép világoskék díszítés és a dizájn nagyon földobja az összhatást. Az FW29 talán a legszebb 2007-es autó. (Az f1racing.net és az autosport.com már közölt róla képeket.)

A gárda tavalyi újoncát, Nico Rosberget megtartotta, melléje az eddigi tesztpilóta Alex Wurzot léptette följebb, aki hat év után kapott ismét versenyzői szerződést.

A tizenegy F1-es istálló közül már csak három, a Toror Rosso, a Spyker és a Super Aguri-Honda nem leplezte le új kocsiját. A holland Spyker hétfőn, Silverstone-ban megteszi, míg az Aguri csak egy héttel a március 18-i idénnyitó előtt tart prezentációt, Tokióban. A Toro Rosso még nem közölt időpontot.