Narancsszínű a Spyker-Ferrari

2007.02.05. 15:48
Silverstone-ban leplezte le első saját építésű Forma-1-es autóját a Spyker istálló. A holland kocsi narancssárga, Ferrari-motor hajtja, sztártervező rajzolta, és hatan is vezetni fogják.

Hétfőn Silverstone-ban bemutatta 2007-es Forma-1-es autóját a Spyker istálló. A gárda tavaly a Midland - volt Jordan - felvásárlásával jött létre, az F8-VII első saját konstrukciója. (A kocsi leplezését itt megnézheti.)

A holland sportautómárka gépe a hazai nemzeti színhez hűen narancssárga, fekete szárnyakkal. Ferrari-motor hajtja, vezetni Cristijan Albers és az igen tehetségesnek tűnő újonc, Adrian Sutil fogják a futamokon, tesztelni négyen is: Fairuz Fauzy és Giedo van der Garde a nagydíjak pénteki szabadedzésein, Marcus Winckelhock és Adrian Valles a GP-hétvégék közötti gyakorlásokon. (Van der Garde helyzete még nem teljesen tiszta, a Super Aguri állítja, érvényes szerződése van vele.)

Visszafogottan

A gárdának sikerült megszereznie a tavaly tavasszal a Toyotától kirúgott Mike Gascoyne-t főtervezőnek, aki korábban dolgozott a Renault-nál is, és a japánoknál az F1 legjobban fizetett mérnöke volt.

A csapatfőnök Colin Colles szerint a biztató bemutatkozás ellenére 2007 átmeneti év lesz, sikerekre csak nagyjából öt év múlva számítanak. Mivel tavaly pontot sem tudtak szerezni, idén nem túl nagyok az elvárásaik.

Az autó formáját tekitve valóban nem számíthatnak semmi különösre, az F8-VII jól néz ki, felfedezhető rajta egy-két vonás a tavalyi Renault-ról, de semmi extra. Tesztelése kedden kezdődik Silverstone-ban.