A Ferrari favorit, Raikkönen nem

2007.03.02. 11:36
A Ferrarit, de nem Kimi Raikkönent tartja a vb esélyesének Fernando Alonso. A McLaren-Mercedes kétszeres világbajnoka úgy látja, a finn csapattársa, Felipe Massa a favorit, és az olasz istálló nagyjából fél éven át előnyben lesz az angollal szemben. Utána kezdődhet az egyenlítés.

A Ferrari a világbajnokság nagy esélyese Fernando Alonso szerint, ám a kétszeres világbajnok nem Kimi Raikkönen, hanem Felipe Massa sikerére számít.

A tesztszezon csütörtöki befejezésekor a spanyol Telecinco televíziós csatorna készített interjút a kétszeres világbajnokkal, aki nem titkolta, a Ferrari jobb, mint az ő McLaren-Mercedese.

A Bridgestone nagy előny

"Néhány teszten gyengébben mentek, de valójában nagyon erősek, a szezon első felében előnyben lesznek velünk szemben. Jobban ismerik a Bridgestone gumikat, és a csapatuk is kevésbé változott, mint a miénk. Jobban ki kell használnunk a gumikat, hogy közelebb kerülhessünk hozzájuk."

Idén minden istálló a japán márka termékeit használja, de a McLaren, csakúgy, mint a többi komoly rivális, a Renault, a BMW és a Honda 2007-ben állt át, míg a Ferrari évek óta ezekkel fut. Az első gyakorlásokon nem látszott a különbség, az olasz sajtó már a Ferrari-vészharangot kongatta a közepes eredmények és a műszaki hibák miatt. A bahreini teszthéten viszont hatból négyszer Ferrarié - Massáé - volt a legjobb köridő.

Massa folytonosságot jelent

Alonso úgy gondolja, az olaszok fórja mintegy fél éven át tarthat, ennyit kell kibekkelniük, hogy esélyük maradjon a vb-re: "Érdekes bajnokság lesz. Az elején sokan hibáznak majd, mint mindig, az nyer, aki a legjobban alkalmazkodik a körülményekhez. A Ferrari a favorit az év első felére, nekünk kezdetben védekeznünk kell, és csak utána támadnunk, hogy behozhassuk, amit az elején elveszítünk."

A McLaren mindkét versenyzőjét lecserélte a télen, a Ferraritól Michael Schumacher, Ross Brawn technikai igazgató és a motorfejlesztés vezetője távozott, érkezett viszont Kimi Raikkönen. A teszteken aztán a finnt váratlanul elverte Felipe Massa, aki tavaly két futamot is meg tudott nyerni a hétszeres világbajnok mellett, és a folyamatosságot jelenti a gárdánál.

Nem Raikkönen, Massa

"Az egész világ azt várta, Kimi lesz Michael utódja, de Massa fejlődik, hihetetlenül gyors, ő a nagy esélyes Ausztráliára" - dicsérte a brazilt Alonso.

A melbourne-i nyitófutammal március 18-án kezdődik a világbajnokság.