Briatore: Hulladék volt az Alonso-utódom

2007.03.20. 11:15
Flavio Briatore Renault-menedzser keményen beszólt újonc pilótájának, Heikki Kovalainennek az Ausztrál GP-n mutatott gyenge teljesítménye miatt.

Leszólta legutóbbi felfedezettjét, az egy hónapja még tökéletes Alonso-utódnak tartott Heikki Kovalainent csapatfőnöke, Flavio Briatore a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíj után.

"Hogy milyen volt Heikki? Mindenki láthatta a tévén keresztül. Semmi szükség rá, hogy bárkit is megvédjek, hulladék volt. Mi mást mondhatnék? Ha azt mondom, jó volt, komplett idióta leszek" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek.


Kovalainennek jauárban még volt oka mosolyogni (fotó: AFP)

A finn Renault-újonc tizenharmadiknak kvalifikálta magát, a futamon lefutott a pályáról, megpördült, tizedikként ért célba, míg csapattársa, Giancarlo Fisichella ötödik lett.

"Nem volt jó, de ha így kezdesz, nem lesz gond javulni. Van honnét - ironizált Briatore. - Nem is Heikki vezette a kocsit, nem ő volt. Ismerjük Heikkit, ő az, aki a teszteken mindig szupergyors. Nem tudom, mi történt vele." A 25 éves pilótát a McLarenhez igazolt kétszeres világbajnok Fernando Alonso helyére szerződtette a Renault-menedzser, és állította, ő lesz a tökéletes rivális a spanyol legyőzésére, az Antialonso.

"Tudjuk, hogy a srác jó. A teljesítménye ezúttal olyan pocsék volt, hogy nem lehetett önmaga. Talán a testvére volt. A következő futamra megpróbáljuk megszerezni az igazi Heikkit" - próbálta elviccelni a történteket a Renault-főnök.

Kovalainen tehetsége kétségtelen, de a Renault téli Michelin-Bridgestone váltását nemcsak ő, hanem az istálló is nehezen vészeli át. Az átállás az egész csapatnak, a mérnököknek is gondot okoz, ezt Briatore is elismerte. A 2007-es gép közel sem olyan jó, mint a tavalyi, amivel Kovalainen nagyjából olyan időket futott, mint Alonso.