Nem kap új motort Raikkönen

2007.04.06. 15:13
A Ferrari nem tervezi, hogy új motort szerel Kimi Raikkönen autójába a vasárnapi malajziai futamra. Az erőműnek két versenyt kell kibírnia, de Ausztráliában gond volt volt vele, ezért merült föl a csere lehetősége. Szombaton viszont még változhat a helyzet, a pilóta szerint a döntés nem végleges.

Nem kap új motort Kimi Raikkönen a vasárnapi, Malajziai GP előtt, nyilatkozta Jean Todt Ferrari-csapatfőnök az autosport.com-nak. Az idénynyitó melbourne-i futam után felmerült, új erőműre lesz szüksége a finn pilótának, mert a régiből szivárgott a víz az Ausztrál Nagydíj vége felé, és nem volt biztos, kibír-e még egy teljes hétvégét.

"Egy motornak két hétvégét kell teljesítenie, épp csak túl vagyunk egyen, és meg fogjuk tartani a motorokat Malajziára - mondta Todt, aki állítja, fel sem merült a csere lehetősége. - A pletyka, hogy cserélni kell, spekulációból született. Igaz, hogy az utolsó körökben Kiminek problémája volt, és veszített a motor vizet, nagyon kevés vizet. Semmi sem utalt rá viszont, hogy változtatnunk kellene az eredeti terveinken, azaz, hogy megtartsuk a motort Malajziára".

Ennek persze ellent mond, hogy Raikkönen a csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatón legalább háromszor erősítette meg, a motor kétséges, de még nem tudja, hogyan döntenek.

"Megtartjuk, semmi oka a cserének" - nyilatkozta már pénteken a finn pilóta, viszont hozzátette, "jelenleg ez a helyzet". Ez arra utal, hogy a pénteki szabadedzések után nem lesz csere, de a szombati, harmadik tréninget követően, az időmérő előtt vagy után még változhat a helyzet. Főleg, hogy az említett motort még nem is használta Raikkönen Malajziában, azt majd csak szombatra szerelik a gépbe.

Az új motorral tíz rajthelyes visszasorolás járna, ami jócskán csökkentené Raikkönen győzelmi esélyeit. A 27 éves pilóta ausztráliai győzelme után vezeti a világbajnokságot.