A gyilkológép megnyerte

2007.04.10. 13:23
Fernando Alonsót dicsérik a McLarennél, az elrontott rajt miatt sopánkodnak a Ferrarinál a hétvégi Malajziai Nagydíj után. Az olaszok főnöke, Jean Todt állítja, már a hétvégén visszavágnak.

Nagyban Fernando Alonso tudásának köszönhető a McLaren-Mercedes malajziai feltámadása, állítja a csapataigazgató Martin Whitmarsh. Az istálló 2005 vége és 2007 eleje között egyetlen futamot sem nyert, vasárnap a spanyol pilóta mindössze második mclarenes nagydíján győzött a tavaly szenvedő autóval.

"Jócskán kivette a részét a munkából, tapasztalatával sok dologra rávilágított. A motiváló tényező a rendszerben. A saját feladatára gondol, de mindannyiunkéra is. Egyszerűen fantasztikus volt" - áradozott a menedzser az Autosport magazinnak.

Maga Alonso is azt nyilatkozta a leintés után, nem gondolta volna, hogy mindössze három hónap után a dobogó tetejére állhatnak. Whitmarsh szerint ez leginkább az ő érdeme.

"Fernando világbajnokhoz illő munkát végzett. A gyilkológép kiment és megnyerte."

A szezonnyitó Auzstrál GP után verhetetlennek hitt Ferrarik csak a harmadik és az ötödik helyen végeztek, pedig az időmérő után úgy tűnt, ezúttal sem lesz gondjuk. Felipe Massa viszont az első helyről elrontotta a startot, majd kicsúszott.

Kimi Raikkönen motorja a melbourne-i gondok után nem volt tökéletes. A mérnökök úgy számítják, egy tizedmásodpercet veszített miatta a finn körönként.

"Három hete azt beszélték, legyőzhetetlenek vagyunk. Mondtuk, hogy nem igaz. Most úgy tűnik, kifújtunk. Na ez sem igaz" - elemezte helyzetüket a Ferrari csapatot vezető Jean Todt. Úgy gondolja, az elszúrt rajttal vesztették el a versenyt: "Van egy jó kocsink. Bahreinben jobban kell rajtolnunk, és újra versenyben leszünk."

Massa nem hallgatta el, nem számított a McLaren ekkora formajavulására. "Meglepett a McLarenek gyorsasága. Azt jelenti, keményebben kell küzdenünk és többet kell dolgoznunk."

A munkára sok idejük nem lesz, a vb a hétvégén a Bahreini Nagydíjjal folytatódik.