Hamilton győzni megy Monacóba

2007.05.14. 12:16
Vezeti a világbajnokságot, a következő, Monacói Nagydíjon első győzelmét akarja megszerezni Lewis Hamilton. Az újonc angol a spanyol futamon 47 éves rekordot döntött meg, még ő sem számított rá.

Egyszer harmadik, háromszor második lett eddigi négy Forma-1-es versenyén Lewis Hamilton és vasárnap óta egyedül vezeti a világbajnoki pontversenyt. Korábban ilyen fiatalon senkinek nem sikerült a tabella élére állnia, a 22 éves, 4 hónapos és 6 napos újonc istállója, a McLaren névadója, Bruce McLaren csúcsát döntötte meg. A később balesetben meghalt új-zélandi klasszis egy hónappal és két nappal volt idősebb az 1960-as Argentin GP-n, amikor nyert, és átvette a vezetést.

Hamiltonnak a győzelem még nem jött össze, ám a következő helyszín az egyik kedvence, Monaco. Sokak szerint a hercegség szűk városi pályáján a legszerencsésebb fut be elsőként, van, aki a lottóhoz hasonlítja az ottani futamot.

"Szerintem nem lottó, Monacóban mindig erős voltam, újra erre számítok, és már nagyon várom. Az biztos, hogy a győzelemre fogok hajtani" - idézte Hamiltont a Spanyol GP utáni sajtótájékoztatóról az autosport.com.

Természetesen rákérdeztek a világbajnoki címre is, aminek jelen állás szerint az egyik esélyese.

"Maradjunk a földön, az első szezonom, lesznek csúcspontok, de mélypontok is. Eddig a csapat mindent remekül végzett, a kocsi megbízható volt, én nem hibáztam. Ha így folytatódik, képesek leszünk ezen a szinten maradni" - válaszolt a fiatal angol.

Előnye az élen kicsi, mindössze két pont csapattársa, Fernando Alonso, három a harmadik Felipe Massa előtt, de így is óriási meglepetés.

"Nem, egyáltalán nem számítottam ilyen indulásra. A tesztek után tudtam, nagyjából olyan gyors vagyok, mint Fernando, na de a versenyzés más. Csak annyi pontot akartam szerezni, amennyit lehet, és most itt tartok."

A következő versenyhétvége alig másfél hét múlva kezdődik, a monacói futam jövő csütörtökön rajtol az első szabadedzésekkel.