Hamilton veszélyesebb Alonsónál

2007.05.16. 13:49
Esélyesebb lehet a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonsónál az idei címre csapattársa, Lewis Hamilton. A ferraris Felipe Massa és a spanyol exfőnöke is ezt gondolja, Alonso szerint tévednek.

A mclarenesek közül Lewis Hamilton lehet a világbajnokság esélyese, nem a címvédő Fernando Alonso, állítja a Ferrari-pilóta Felipe Massa, illetve a kétszeres bajnok exfőnöke, a Renault-menedzser Steve Nielsen.

A csapattársa tudja elbizonytalanítani

"Fernando eddig mindig gyorsabb volt a csapattárssainál, de most van egy srác, aki legalább egyforma vele, ha nem gyorsabb egy kicsit, mint azt az utóbbi futamokon láttuk. Szerintem lelke mélyén kételkedni kezd magában, hogy tényleg jobb-e, mint a társa. Úgy gondolom, ez az önbizalmára is hatással lesz - idézte a Renault istálló honlapja Nielsent, aki Alonso mindkét vb-győzelmekor a stáb tagja volt. - Fernando mindig csak akkor került valóban nyomás alá, ha a csapattársa megelőzte. Ezúttal is ez a helyzet."


Hamilton és Alonso együtt ünnepelt a barcelonai dobogón (fotó: AFP)

Hamilton négy futamból négyszer állt a dobogón, Alonso háromszor és nyert ugyan egy versenyt, de az utóbbi két alkalommal a huszonkét éves újonc előtte futott be. Az angol a vb-t is vezeti előtte, két ponttal, a harmadik Massa, további eggyel lemaradva.

Hamiltonnal számolni kell

"Hamilton van elöl, sokat dumáltam vele, érződik, hogy erős, nem izgatják az elvárások. Pillanatnyilag nem lehet megmondani, ő vagy Fernando-e a jobb pilóta, de ha így folytatják, könnyen megtörténhet, hogy Lewis lesz a veszélyesebb. Jelenleg úgy látom, jobban érzi magát az autóban, mint Fernando. Rajta kell tartanunk a szemünket" - írta saját honlapján Massa, aki két futamgyőzelme ellenére harmadik.

Alonsót egyelőre nem izgatják ezek a vélemények, azt mondja, Hamilton formája nem befolyásolja őt. "Lewis egy azok közül, akiket le kell győznöm, hogy világbajnok legyek. Tőle tartok legkevésbé, mert a csapattársam, és segítenünk kell egymást. Jobban izgat a Ferrari gyorsasága, mint hogy Lewis két ponttal előttem van."

A következő összecsapásra már csak egy bő hetet kell várni, a monacói futam már jövő csütörtökön elkezdődik a szabadedzésekkel.