Hamilton: Alonsóval nem kivételez a McLaren

2007.06.08. 14:16
Az újonc Lewis Hamilton szerint nincs előnyben a McLaren-Mercedesnél Fernando Alonso. A legutóbbi futamon már a rajt előtt eldöntötte a csapatfőnök, a spanyol fog nyerni, de az angol állítja, autóik egyformák és nem tesznek különbséget közöttük.

Nem első számú pilóta a McLarennél Fernando Alonso, állítja csapattársa, Lewis Hamilton.

A Monacói GP után, amikor az újonc második lett a spanyol mögött, azt nyilatkozta, nem nyerhetett, mert neki a 2-es szám van az autóján, míg riválisának az 1-es, arra utalt, az istállónál egymás mögé helyezték a pilótákat. Ron Dennis csapatfőnök elismerte, már a rajt előtt eldöntötték, Alonso nyer, az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) vizsgálatot indított, de hamar megállapította, nem alkalmazták a Foma-1-ben tiltott csapatsorrend.

A hétvégi Kanadai Nagydíj előtt az olasz sajtó azt találgatta, ezúttal melyik mclarenes indul előnyösebb helyzetből, bár a motorszállító Mercedes sportigazgatója állította, egyforma esélyeket kapnak. A csütörtöki sajtótájékoztatón Hamilton ezt erősítette meg.


Lewis Hamilton szerint nincs előnyben a McLaren-Mercedesnél Fernando Alonso

"Pontosan azt az autót kapom, mint Alonso, a gépemen fantasztikus szerelőgárda dolgozik, olyan jók, mint Fernando segítői, ha nem jobbak" - idézte a huszonkét éves tehetséget az autosport.com.

Az újságírók megkérdezték a versenyzőt, annyi esélye van-e megnyerni a világbajnokságot, mint kétszeres győztes márkatársának?

"Úgy érzem, igen. A csapat nyerő kocsit ad nekem és Fernandónak, a csata csak a végén fog eldőlni. A legkiegyensúlyozottabb győz, az, aki a legkevesebbszer hibázik. Szerintem végig szoros lesz a szezon."

Egyelőre nem is lehetne kiegyenlítettebb, öt GP után a pontversenyt Alonso vezeti 38 egységgel, de Hamiltonnak is ugyanennyi pontja van, a spanyol két futamgyőzelme különbözteti meg őket.