Kubicát nem engedik versenyezni

2007.06.14. 22:21
További vizsgálatok várnak a magát teljesen egészségesnek érző, és ezért a döntés miatt csalódott Robert Kubicára. A múlt hétvégi kanadai futamon óriási bukást szinte karcolás nélkül megúszó lengyelt a BMW tesztpilótája, a versenyen első ízben induló Sebastian Vettel helyettesíti.

Egy újabb esetleges baleset lehetséges súlyosabb következményei miatt nem engedik versenyautóba ülni a hétvégi amerikai nagydíjon az orvosok Robert Kubicát. A Nemzetközi Autómobil Szövetség, az FIA orvosai csütörtökön döntöttek, ahogy arról is, hogy a lengyel versenyzőnek Franciaországban újabb vizsgálatokon kell résztvennie, mielőtt újra versenyautóba ülhet.

Kubicát a BMW teszpilótája, a 19 éves Sebastian Vettel helyettesíti. A fiatal pilótának az amerikai verseny így a Forma-1-es debütálást jelenti.

Nagyon csalódott vagyok, hiszen kiválóan érzem magam – kommentálta a döntést a pilóta, aki már korábban jelezte: száz százalékosan egészségesnek, versenyzésre késznek érzi magát. Csapata szintén engedte volna versenyezni.A lengyel a múlt héten, Kanadában szenvedett a látványos balesetet, de a darabokra tört autóból szinte karcolás nélkül vitték kórházba, egy nap után haza is engedték. Az FIA biztonsági szakértője a baleset után úgy vélte, Kubica leginkább szerencséjének köszönheti, hogy él, idő kérdése, és újra meghalhat valaki versenyeken.