Raikkönen: Helyünkre kerültünk

2007.07.02. 11:05
Javított a Francia Nagydíjon Kimi Raikkönen: nyert, és annyi pontot szerzett, mint az előző négy futamon összesen. A Ferrari ismét a világbajnoki címekért hajt.

Több mint negyedév után nyert újra futamot Kimi Raikkönen vasárnap, a Francia GP-n, sikerével, illetve Felipe Massa második helyével a Ferrari tíz pontot hozott a vb-t vezető McLaren-Mercedesen.

Hathatott a kritika

"Szükségünk volt erre a győzelemre, a munka kezdi meghozni az eredményét" - idézte a győztest az autosport.com.

Raikkönent a Ferrari-elnök Luca Di Montezemolo finoman kritizálta a múlt héten, mivel április közepe óta dobogóra sem állt. A finn összeszedte magát.

"Teljesítményben még nem tartunk teljesen ott, ahol szeretnénk, de a helyünkre már visszakerültünk" - utalt rá a pilóta, hogy két Ferrari végzett a mezőny élén.

A Francia GP-n Raikkönen annyi pontot szerzett, mint az előző négy futamon összesen, vagyis tízet.

"Nehéz idők állnak mögöttünk, de számítottam rá, hogy lesznek problémásabb napok. Sokan leírnak, amikor nem jönnek az eredmények, de mi keményen dolgozunk, megpróbáljuk kijavítani a hibákat és továbbfejlődni."

Folytatják

A ferraris szerint feltámadásuk a hétvégén, Silverstone-ban folytatódni fog: "Jól sikerült az ottani tesztünk a múlt héten, ráadásul még nem minden új alkatrészt tudtunk elhozni Franciaországba, amik Angliában már ott lesznek".

Raikkönennek van még mint ledolgoznia, a pontversenyben negyedik helyen áll, 22 egységre a vezető Lewis Hamiltontól, de csak nyolcra Alonsótól, ötre Massától.