Többet tanultam ezen a futamon, mint a kilenc dobogóson összesen

2007.07.24. 11:55
Kilenc verseny után történt meg először, hogy Lewis Hamilton nem a dobogón fejezett be egy Forma-1-es versenyt: a vasárnapi Európa GP-n csak kilencedik lett, így pontszerző sorozata is megszakadt. Nem túl csalódott viszont, mert rengeteg tapasztalatot szerzett.

Tizedik F1-es nagydíján maradt először pont nélkül és csúszott le a dobogóról Lewis Hamilton, megszakadt eddigi tökéletes sorozata.

Az Európa GP-n minden rossz összejött neki. "Betegen érkeztem, akkorát buktam, mint életemben talán soha, defektet kaptam, kicsúsztam a sóderba, szakadt az eső" - nyilatkozta az autosport.com-nak.

A Nürburgringre a hét közepén influenzásan jött az újonc, kiheverte, ám szombati karamboljában eléggé megütötte magát. A futamon szenzációsan rajtolt, a tizedik helyről a második kanyarban már negyedik volt, ám eresztett a gumija, így visszacsúszott az utolsó helyre, amikor leszakadt az ég, a kavicságyban kötött ki.

Kocsija motorját nem fullasztotta le, így egy darus munkagép visszavitte az aszfaltra, és folytathatta a körözést. Utána még egyszer lement a pályáról, ekkor sikerült magától visszaállnia, és a kilencedik helyen ért célba, úgy, hogy az utolsó körben még előzött.

"Nagyszerű alkalom volt rá, hogy tanuljak, úgy érzem, sokkal tapasztaltabb lettem. Tízszer annyit tanultam, mint az előző kilenc dobogón, és végül is, élveztem."

Sőt, eredményes is lehetett volna a munkája, ha bő tíz körrel a leintés előtt nem kell elengednie a mögötte négy-öt másodperccel száguldó vezető duót, Felipe Massát és Fernando Alonsót, nehogy beleavatkozzon az első helyért folyó csatába.

"Nagyjából tíz másodpercet veszítettem, ha az nincs, szerezhettem volna néhány pontot." A nyolcadik Heikki Kovalainen két másodperccel sem végzett előtte.

Az újságírók persze inkább arról faggatták, mennyire csalódott a sorozat vége miatt.

"Tudtam, hogy meg fog történni, egyszer nem végzek majd az első háromban, elkerülhetetlen volt. Felkészültem rá, hogy nem lehet minden nap tökéletes, úgyhogy nem érzem furcsán magam."

A világbajnokságot még vezeti, ám tizenkettő helyett csak két ponttal, Fernando Alonso előtt.

"Hét verseny van hátra, hosszú a bajnokság. Még élen vagyok a vb-n, ami fura, hiszen annyira rossz hétvégém volt. Ebből látszik, mennyire kell hajtaniuk a többieknek, hogy utolérjenek."