Csak Alonso nincs ott a kémtárgyaláson

2007.09.13. 10:41
Elkezdődött Párizsban a kémügy második tárgyalása, a vádlott McLarent legfontosabb tagjai képviselik, csak Fernando Alonso nem ment a helyszínre. A Ferrari beveti exigazgatóját, Ross Brawnt is. Ítélet késő délután várható.

Csütörtökön fél tízkor elkezdődött Párizsban a Ferrari kontra McLaren kémügy második meghallgatása. A helyszínre érkeztek az olasz istálló titkos információinak megszerzésével és felhasználásával vádolt angol csapat legfontosabb tagjai, kivétel egy személyt.

Ott van Ron Dennis csapatfőnök, Norbert Haug, a motorszállító Mercedes sportigazgatója, az istállómenedzser Jonathan Neale, a gárda egyik tulajdonosa, az arab multimilliárdos Mansour Ojjeh, Lewis Hamilton versenyző és a legutóbb felmerült bizonyítékok miatt különösen érintett tesztpilóta, Pedro de la Rosa. Harmadik társuk, a de la Rosához hasonlóan kulcsfigura Fernando Alonso nem kísérte el a team küldöttségét.

"Örülök, hogy sikerült felkészülnünk a védekezésre, és biztos vagyok benne, az igazság ki fog derülni" - nyilatkozta Ron Dennis a bejárat előtt várakozó újságíróknak.

Lewis Hamilton is mondott néhány szót bemenet: "Együtt vagyunk, csapat vagyunk, nyugodt vagyok és magabiztos".

A rivális Ferrari élén a csapatfőnök Jean Todt érkezett, de megjelent az egyéves szabadságon lévő, tavaly november óta a Forma-1-gyel nem foglalkozó volt technikai igazgató, Ross Brawn is. (A szakember jövőre valószínűleg visszatér a napi munkához.)

Természetesen minkét gárdát ügyvédek vezetik, az olaszokat Henry Peter, akivel még nem veszített FIA-ügyet a Ferrari, kivétel Michael Schumacher 1997-es jerezi, kimagyarázhatatlan manővere után.

Egyikük sem mondott egy szót sem, nem kommentált Max Mosley FIA-elnök és Charlie Whiting, a szövetség technikai ügyekért felelős vezetője sem.

Az F-1-főnök Bernie Ecclestone ellenben megszólalt. "Itt ma előkerül az igazság" - idézte a helyszínről tudósító autosport.com.

Nem tudni pontosan, ítélet mikorra várható, azt pedig végképp nem, milyen. A döntéshozó Motorsport Világtanács (MV) 26 tagja ugyan előre megkapta a McLaren elleni, állítólag 166 oldalas vádiratot, de az ügyben felszólalhat a McLaren, a Ferrari és bármelyik MV-tag is, azaz a tanácskozás elhúzódhat.

A McLaren két versenyzője vezeti a pilóták világbajnokságát, a McLaren a konstruktőrökét. Az előző tárgyalás következményeképp legsúlyosabb esetben a McLarent kizárhatják az idei és a jövő évi sorozatból.