Brawn a Hondáé, Todt távozhat a Ferraritól

2007.11.12. 16:03
Nem tér vissza a Ferrarihoz Ross Brawn, aki a Honda csapatfőnöke lesz. Az olaszok vezetőségét átszervezik, Jean Todt eddigi csapatfőnöknek egyelőre nincs helye.

Változik a Ferrari-istálló vezetősége a következő szezonban: Jean Todt csapatfőnök helyét az eddigi sportigazgató, Stefano Domenicali veszi át, a posztra legesélyesebbnek tartott Ross Brawn nem tér vissza a gárdához, helyette a Honda istállóvezetője lesz.

A szakember 2006-ig tíz éven át volt a Ferrari technikai igazgatója, Michael Schumacher vb-címeinek részese, idén egy évet kihagyott, a korábbi tervek szerint 2008-ra tért volna vissza.

Az olaszok viszont az idei világbajnoki győzelem után a fiatal, főleg olasz mérnökökből álló csoport mellett döntöttek: az eddigi technikai igazgató Mario Almondót operációs igazgatónak léptették elő, a helyét Aldo Costa veszi át. A francia Gilles Simon a motorokért felelős igazgató lesz.

A Ferrari közleménye szerint november végén derül ki a teljes felállás, vagyis Jean Todt pozíciója. A jelenlegi kommüniké szerint neki jelenleg nincs helye, a BBC úgy tudja, egy magasabb rangot kap a Ferrarinál, de ez egyáltalán nem biztos.

A Hondánál Brawn szinte teljhatalmú főnök lesz, az autó tervezésétől az építésen át a futamokig mindent ő ellenőriz és mindenért elsősorban ő felel. Az eddigi csapatfőnök, Nick Fry egy poszttal följebb kerül, valójában ő szemelte ki és szerződtette az angolt.

Brawn első munkanapja új helyén november 26., a Ferrarinál január 1-től lépnek életbe a módosítások.