A nagyi mondta, hagyjam ott a McLarent

2007.12.19. 16:34
Nem reménykedik vb-győzelemben új csapatánál, a Renault-nál Fernando Alonso. A fejlődésben viszont bízik, ha így lesz, nem hagyja ott a franciákat egy év után. A spanyol egy rádióinterjúban elárulta: nagymamája ösztönözte, távozzon a McLarentől.

Nagymamája tanácsa miatt is hagyta ott a McLarent mindössze egy év után, árulta el Fernando Alonso a Cadena Ser nevű spanyol rádiónak adott interjújában.

"A nagyim akarta a legjobban, hogy távozzak onnét. Folyton azt mondogatta, el kell mennem" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok, aki új csapatáról, a Renault-ról is beszélt.

A franciákhoz 12 hónap kihagyás után tér vissza, mert az angoloknál, bár sikeresek voltak együtt, senkivel nem tudott kijönni. Egyértelműen első számú pilótának szerződtetik, míg idén Lewis Hamilton nem volt mögéje sorolva.

"Flavio Briatore jól fogja irányítani a teamet, és végül is csak rajtam múlik: gyorsabbnak kell lennem a márkatársamnál" - mondta jelenlegi helyzetéről.

A spanyol és az olasz sajtó egyetért benne, Alonso 2009-ben már Ferrarit akar vezetni, és valószínűsített hároméves megállapodásából szűk egy év múlva kiugorhat. Ő ezt cáfolja: "Nem vagyok az a típus, aki aláír, aztán egy év múlva továbbáll. Persze a szerződések a Forma-1-ben különösen rugalmasak. A Renault-hoz azért jöttem, hogy nyerjünk, és ha ez megtörténik, biztosan nem megyek el."

Állítja viszont, a sikerekre várnia kell, szerinte "bolondság lenne azt gondolni, hogy meg lehet nyerni a bajnokságot". A Renault idén csak negyedik lett a vb-n, a BMW is simán megelőzte, nem beszélve a McLarenről és a Ferrariról.

2007-ben egy ponttal a győztes Kimi Raikkönen mögött zárt, pedig Ron Dennis McLaren-főnökkel, illetve a gárda mérnökeivel végigveszekedte a szezont. Igaz, ő úgy gondolja, csak a sajtó fújta fel az ügyet: "Túl sokat cikkeztek, csupán a tíz százalékát szenvedtem annak, amennyit leírtak".

Alonso január közepén mutatkozik be a Renault-nál, a jerezi tesztelésen.