Piquet-vel balhésabb lesz, mint Hamiltonnal

2008.01.02. 15:39
Ugyanolyan helyzetbe kerülhet a Renault-nál idén Fernando Alonso, mint tavaly a McLarennél, állítja Emerson Fittipaldi. Az exbajnok szerint a brazil újonc nagyon gyors, és nehezen nyugszik bele, hogy második pilóta legyen a spanyol mögött.

A Renault-nál sem lesz nyugta csapattársától Fernando Alonsónak, állítja a volt kétszeres Forma-1-világbajnok, Emerson Fittipaldi.

A McLarennél tavaly az újonc Lewis Hamilton váratlanul olyan gyors, sokszor gyorsabb volt, mint a spanyol, így az angolokkal való együttműködése három helyett már egy év után véget ért, és visszatért egykori alakulatához.

A franciáknál egy másik újonc, Nelsinho Piquet lesz a kollégája, aki ugyanolyan veszélyes lehet, mint az előző, sőt.

"Nelsinhóval több gondja lesz Fernandónak, mint Hamiltonnal volt. Nagyszerűen vezet, nagyon gyors, tavaly 15 ezer kilométert tesztelt a Renault-val, így több problémát okoz Alonsónak, mint a mclarenes tette" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sport-nak az exbajnok.

A 22 éves brazilnak Flavio Briatore csapatfőnök egyértelműen másodpilóta szerepet szán a kétszeres világelső mögött, ám karaktere azt sejteti, nem ez a típus.